FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Πλιάτσικας, Τσέρτος, Μυστακίδης στον «Οινοφόρο» τον χειμώνα!
Πρεμιέρα με Ζερβουδάκη

Το χειμερινό πρόγραμμα της γυάλινης μουσικής σκηνής του «Οινοφόρου» ανοίγει με πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Ακολουθούν στις 24 Νοεμβρίου ο Μπάμπης Τσέρτος, στις 9 Δεκεμβρίου ο Φίλιππος Πλιάτσικας και στις 16 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Μυστακίδης!

Θυμόμαστε ακόμα την εμφάνιση του Δημήτρη Ζερβουδάκη τον περασμένο χειμώνα, όπου ο χώρος του «Οινοφόρου» γέμισε ασφυκτικά και ο ίδιος δεν εγκατέλειψε το κοινό που ήθελε να τον απολαμβάνει με τις ώρες. Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης (γεν. στις 11 Αυγούστου 1960) γεννήθηκε, σπούδασε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του Γυμνασίου, φοίτησε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1985 όντας φοιτητής ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική ιδρύοντας μαζί με άλλους φοιτητές το συγκρότημα «Νέοι Επιβάτες». Λίγο αργότερα η επιτυχία του συγκροτήματος ανοίγει τον δρόμο στη δισκογραφία. Μια ανεξάρτητη παραγωγή που επιμελείται ο ίδιος ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και με τίτλο του δίσκου «Σχετικά παράνομοι» είναι η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση. Έκτοτε έχει κάνει πολλές δισκογραφικές δουλειές και έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και καλλιτέχνες. Τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες και έχουν αγαπηθεί από το κοινό για περισσότερα από 30 χρόνια.


Δημήτρης Ζερβουδάκης - Φίλιππος Πλιάτσικας - Μπάμπης Τσέρτος - Δημήτρης Μυστακίδης

 

Για τον Μπάμπη Τσέρτο τα λόγια περισσεύουν. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους ρεμπέτες όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Τάκης Μπίνης, η Άννα Χρυσάφη, η Καίτη Γκρέυ, ο Κώστας Καπλάνης, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο Κούλης Σκαρπέλης, ο Χοντρονάκος, αλλά και με νεότερους όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Μαριώ, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κ.ά. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Λάκης Χαλκιάς, η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, η Νάντια Καραγιάννη, ο Χρόνης Αηδονίδης, η Σωτηρία Λεονάρδου κ.ά. Συνεργάζεται, επίσης, με τη Μαντολινάτα Εξαρχείων «Διονύσιος Λαυράγκας», με την οποία έχει δώσει σειρά συναυλιών σε πολλά θέατρα αλλά και στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες. Αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής ήταν η συμμετοχή του στον δίσκο «Διαδρομές», σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Φώντα Λάδη, που αναφέρεται στις γειτονιές της Αθήνας και είναι ζωντανή ηχογράφηση από συναυλία της Μαντολινάτας στη Λυρική Σκηνή.

Σε αναμονή του νέου του τραγουδιού, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα έρθει ανανεωμένος στον «Οινοφόρο» και βέβαια ελκύοντας μεγάλο κοινό, καθώς αγαπήθηκε από τους «Πυξ Λαξ» και κράτησε και μόνος του την πορεία του στη δισκογραφία με το τραγούδι σταθμός που του έγραψε η Ντέπη Χατζηκαμπάνη «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα».

Ο Δημήτρης Μυστακίδης δεν ήταν ευρύτερα γνωστός στη Λέσβο, με εξαίρεση τους μερακλήδες γνώστες του ρεμπέτικου τραγουδιού. Η εμφάνισή του όμως τον περασμένο Ιανουάριο στον «Οινοφόρο» τον έφερε πιο κοντά στο κοινό της Λέσβου και φαίνεται ότι η επιτυχία που κατέγραψε η πρώτη εμφάνισή του ήταν το «εισιτήριο» για να τον απολαύσουμε και αυτόν το χειμώνα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top