Μετά το θάνατο του Ν. Κούνδουρου, στην «Εταιρεία Αρχιπέλαγος»

Νέος πρόεδρος ο Νίκος Σηφουνάκης

06/04/2017 - 14:33 Ενημερώθηκε 07/04/2017 - 22:50

Συνήλθε τη Δευτέρα η πρώτη Γενική Συνέλευση της Πολιτιστικής «Εταιρείας Αρχιπέλαγος», στην οποία ανήκει το «Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά» στη Λέσβο, μετά το θάνατο του επί 20 χρόνια προέδρου της, Νίκου Κούνδουρου, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Με παρόντα σχεδόν όλα τα μέλη, τα οποία στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν:

- Στη δράση και το έργο του Νίκου Κούνδουρου στις δύο δεκαετίες που είχε την ευθύνη της διοίκησης της Πολιτιστικής Εταιρείας και του «Ελαιοτριβείου - Μουσείου Βρανά» της Λέσβου.

- Στην ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του «Ελαιοτριβείου - Μουσείου» απρόσκοπτα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, εξελέγησαν νέος πρόεδρος ο αρχιτέκτων, τ. υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος και μέλη οι: Μάγια Τσόκλη δημοσιογράφος, Γιώργος Λιόντος οικονομολόγος - νομικός, Θανάσης Πετρίδης ιατρός, Γιώργος Ισηγόνης επιχειρηματίας, Στρατής Πόθας συνταξιούχος.

Μετά την εκλογή του, ο Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε: «Η ξεχωριστή και μεγάλη προσωπικότητα του Νίκου Κούνδουρου, δεν είναι εύκολο ν’ αντικατασταθεί, και είναι εξίσου δύσκολο, μετά 20 χρόνια συνύπαρξης μαζί του, να συνηθίσουμε ακόμα και στην ιδέα ότι οριστικά δεν θα βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας και δεν θα προεδρεύει στις συνεδριάσεις μας. Έστω και αν ο ίδιος αυτοσαρκαζόμενος αποκαλούσε τον εαυτό του “ισόβιο Πρόεδρο”, εμείς το εννοούσαμε και γι’ αυτό ποτέ δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα στα είκοσι χρόνια δράσης της πολιτιστικής μας εταιρείας».

 

Το Μουσείο Βρανά

Ως πρώτη προτεραιότητα ο κ. Σηφουνάκης έθεσε το «Ελαιοτριβείο -Μουσείο Βρανά»:

«Δυστυχώς, από την κεντρική διοίκηση αλλά και την αυτοδιοίκηση, δεν υπήρξε καμία είδους αρωγή ή ενδιαφέρον από το 2010 και μετά, και πολύ περισσότερο οικονομική αρωγή και γνωρίζετε καλά ότι αυτό υπήρξε και το παράπονο του αείμνηστου Προέδρου μας. Η πρόταση του στην τελευταία Γενική Συνέλευση για το πώς θα μπορέσει να επιβιώσει, πρέπει να προχωρήσει, γιατί στους χαλεπούς καιρούς μας έχουμε χρέος να συνεχιστεί η προοπτική λειτουργίας του “Ελαιοτριβείου Μουσείου Βρανά”, το οποίο:

Είναι το μόνο που δεν προστατεύεται από κανένα κρατικό, αυτοδιοικητικό ή τραπεζικό φορέα. Δεν βρίσκεται δηλαδή κάτω από καμία σκέπη. -Είναι τιμή μας ότι θεωρείται το πιο αυθεντικό Μουσείο στο είδος του. Είναι ένα Μουσείο που δεν επεδίωξε “καλλωπισμό” της ιστορίας που φέρει».

Και κατέληξε: «Αποδέχομαι την ομόφωνη απόφαση σας, σας ευχαριστώ και προσβλέπω στην πιο ενεργή συμμετοχή του καθενός μας για να συνεχιστεί το έργο που αρχίσαμε μαζί στην παραμεθόριο Ελλάδα, στην Ακριτική Λέσβο, με τους χιλιάδες πρόσφυγες και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey