Ανακοίνωση ΟΛΣΑ για όλους εκείνους τους Συλλόγους που έληξε η θητεία στην διάρκεια της πανδημίας

Μέχρι την Κυριακή 31/10 πρέπει να προκηρύξουν οι σύλλογοι εκλογές

25/10/2021 - 10:15

Όλοι οι σύλλογοι των οποίων έχει λήξει η θητεία των διοικητικών συμβουλίων στην διάρκεια της πανδημίας και δεν έχουν κάνει εκλογές θα πρέπει να προκηρύξουν έως και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, Γενική Συνέλευση και Εκλογές σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού τους.

Στην προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να αναφέρεται ρητά εκτός από την ημερομηνία και ώρα και ο χώρος και τα θέματα της ΓΣ. 

Επίσης να αναφέρεται ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία (50+1 των ταμειακά εντάξει μελών) η Γ.Σ. θα επαναληφθεί μετά από όσες μέρες ορίζει το καταστατικό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ορισμένα καταστατικά συλλόγων προβλέπουν και 2 επαναλήψεις, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η ΟΛΣΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΣΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Τα αρμόδια υπουργεία και κυβερνητικές αρχές, επικαλούμενοι την αλλαγή του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, δεν έδωσαν νέα παράταση της θητείας των οργάνων των συλλόγων μας, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η πανδημία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την επικοινωνία με το γραφείο υπουργού και του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών, όπως και από άλλες Ομοσπονδίες (Δωδεκανησίων) και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ηπειρωτών οι οποίοι και ενημερώνουν τα μέλη τους... 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι σχετικές διατάξεις του καταστατικού σας, που ίσως αναφέρουν ότι οι εκλογές γίνονται πχ κάθε 2 χρόνια τον Ιανουάριο είτε τον Μάϊο κλπ δεν έχουν ισχύ στη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει ήδη λήξει η θητεία των οργάνων και έχει παραταθεί με κυβερνητική απόφαση ως 31/10/21.

Η ανάγκη της δημοσίευσης της προκήρυξης των εκλογών μπορεί να καλυφθεί και με την ανάρτηση της στην ιστοσελίδα της ΟΛΣΑ αρκεί να σταλεί στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο facebook μέχρι και την 31 Οκτωβρίου.

Τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής θα είναι στη διάθεση σας για κάθε δυνατή βοήθεια στο τηλέφωνο: 6971752663. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey