Με μεγάλο λεσβιακό ενδιαφέρον η δημοπρασία έργων τέχνης της Hellenic Auctions

05/12/2021 - 16:00

Πίνακες ζωγραφικής του Μανόλη Καλλιγιάννη, του Ορέστη Κανέλλη, του Ανδρέα Κρυστάλλη, του Βασίλη Ιθακήσιου, του Απόστολού Γεραλή, του Γιώργου Πέρρου, του Λουκά Γεραλή, του Δημήτρη Γέρου, του Αριστείδη Πατσόγλου καθώς και έναν πίνακα του Σπύρου Παπαλουκά με τον τίτλο «Κόκκινες στέγες σπιτιών της Μυτιλήνης» περιλαμβάνει ο κατάλογος της Δημοπρασίας Νεοελληνικής Τέχνης που θα [πραγματοποιήσει η Hellenic Auctions του Θάνου Ευαγγελινού, στις 8 Δεκεμβρίου 2021, στη Θεσσαλονίκη.  

Θα δημοπρατηθούν 116 πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και λιθόγραφα πολύ γνωστών εικαστικών όπως: Παρθένης, Μυταράς, Φασιανός, Σταθόπουλος, Σάμιος, Διαμαντόπουλος, Εγγονόπουλος, Μαλέας, Θωμόπουλος, Μπουζιάνης και πολλοί άλλοι. 

Στην εισαγωγική παρουσίαση του καταλόγου της Δημοπρασίας ο Θάνος Ευαγγελονός σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Οι δυστοπικές εποχές που διανύει η ανθρωπότητα εδώ και δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας, είναι οξείς. Η ανασφάλεια και ο διχασμός που προκάλεσε η διαχείρισή της στο κοινωνικό σώμα, επηρέασε σε βάθος την καθημερινότητά μας και οδήγησε στην ανάδυση μίας νέας πραγματικότητας που ακόμη προκύπτει. Μία ισοπεδωτική πραγματικότητα που εμπεριέχει μεγάλες απώλειες, ατομική και συλλογική οδύνη, ψυχικό πόνο και απρόβλεπτες ακόμα συνέπειες. Τούτος εδώ ο κατάλογος γεμάτος φως και χρώμα, απόσταγμα νοημάτων και ονείρων, σαν μια ηλιαχτίδα έξω απ’ τους φραγμούς και τους εγκλωβισμούς που επιβάλει η επισφαλής αυτή συνθήκη, μας προτρέπει να πετάξουμε, να ονειρευτούμε, να μην αφήσουμε ούτε λεπτό την ελπίδα και το λαμπύρισμα αυτό να χα‐ μηλώσουν μέσα μας! Η πρόθεσή μας είναι, η πολιτιστική περιπέτεια του καθενός μας να εμπλουτιστεί μέσα από τον πολυφωνικό πλουραλισμό της συλλογής των έργων που προτείνουμε, ενάντια στην απομόνωση, σε μια απόπειρα επι‐ κοινωνίας με το κοινό μας». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey