Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Βιοποικιλότητας

Με επιτυχία η εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους το Σάββατο 22 Μαΐου

25/05/2021 - 15:34

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση παρατήρησης πουλιών και φύσης στο Πάρκου του Απολιθωμένου Δάσους, το Σάββατο 22  Μαΐου 2021.

Η δεύτερη εκδήλωση του ΚΠΕΝ μετά την άρση των περιορισμών προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η εξόρμηση οργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Βιοποικιλότητας, επετείου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η παρατήρηση περιλάμβανε γνωριμία με τα βασικά είδη φυτών των φρυγάνων της Λέσβου. Με έμφαση στις προσαρμογές που το καθένα έχει για να επιβιώσει των ακραίων συνθηκών του καλοκαιριού που πλησιάζει. Ταυτόχρονα, ακολουθώντας τα μονοπάτια του Πάρκου, έγινε παρατήρηση πουλιών και πεταλούδων.

Παρατηρήθηκαν 28 διαφορετικά είδη πουλιών, περισσότερα από τα οποία είναι μεταναστευτικά: είτε καλοκαιρινοί αναπαραγόμενοι επισκέπτες στη Λέσβο (Φρυγανοτσίχλονο, Κοκκινοτσιροβάκος, Ασπροκωλίνα, Αμπελουργός κ.ά.) είτε μόνο διερχόμενα είδη (Αγιοπούλια, Αετομάχοι, Λιβαδόκιρκος κ.ά.). Φυσικά επίσης είδη με μόνιμη παρουσία στο νησί μας (Νησιωτική Πέρδικα, Βραχοτσοπανάκος, Σιρλοτσίχλονο κ.ά.). Τέλος, στις ρίγανες και τα τελευταία λουλούδια της άνοιξης παρατηρήσαμε 6 είδη από πεταλούδες, (δύο εκ των οποίων παρατηρούνται μόνο στην περιοχή των Βαλκανίων και Μικράς Ασίας) και, επίσης, σε όλη την εξόρμηση 2 είδη σαύρας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey