Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

«Η ζωή του Δεινοθήριου στα υποτροπικά δάση της Λέσβου»

16/08/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 16/08/2022 - 12:58

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει σε νέες δραστηριότητες στο Απολιθωμένο Δάσος, για να γνωρίσει τα μυστικά του και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες! 

Οι δραστηριότητες του Μουσείου απευθύνονται σε παιδιά, οικογένειες και ενήλικες όλων των ηλικιών και υλοποιούνται καθημερινά και ώρα 10 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι και το υπαίθριο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθημερινά και ώρα 10 π.μ. καλούνται να συμμετάσχουν σε μοναδικές περιπέτειες και να ανακαλύψουν τα μυστικά του Δεινοθήριου συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ζωή του Δεινοθήριου στα υποτροπικά δάση της Λέσβου».

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αναζητήσουν πληροφορίες για το πώς ήταν η Λέσβος πριν εκατομμύρια χρόνια, τα οικοσυστήματα που υπήρχαν με τα πυκνά δάση και την άγρια ζωή αλλά και τις ηφαιστειακές εκρήξεις που κατέστρεψαν και ταυτόχρονα απολίθωσαν τα οικοσυστήματα. Θα μάθουν τι είναι το Δεινοθήριο, πότε και που εμφανίστηκε, πως έφτασε μέχρι τη λίμνη του Γαβαθά, τι έτρωγε, πως κινούνταν και πως απολιθώθηκε αφήνοντας πίσω του ένα εύρημα μεγάλης επιστημονικής αξίας.

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τα παιδιά όταν θα συναντήσουν το μεγάλο ομοίωμα του Δεινοθήριου, σε πραγματικές διαστάσεις, με φυσικές κινήσεις και ηχητικά εφέ, θα το μελετήσουν και θα το ζωγραφίσουν. Θα ανακαλύψουν τους απογόνους του στην αίθουσα «Αιγαίου», ξετυλίγοντας έτσι ένα κομμάτι της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας που αφορά στα μεγάλα θηλαστικά του!

Οι εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (τηλ. 2253054434).

Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη της δράσης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.lesvosmuseum.gr.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey