FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Την προσεχή Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Η τελευταία παράσταση με τις «Νεφέλες»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου διοργανώνει με την Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» την υλοποίηση της θεατρικής παράστασης - κωμωδίας "ΝΕΦΕΛΕΣ" του Αριστοφάνη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 08.00 μ. μ.

Πρόκειται για την τελευταία παρουσίαση της παράστασης του έργου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης τον Ιούλιο και επίσης τον Σεπτέμβριο στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό με ελεύθερη συνεισφορά, για όποιους θεατές επιθυμούν, υπέρ της Ένωσης Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ».

Οι συντελεστές

Η παράσταση ανεβαίνει σε συλλογική μετάφραση και θεατρική προσαρμογή της ομάδας. Η σκηνοθεσία είναι του Στρατή Βλαστάρη, με βοηθούς σκηνοθέτες τους Εύα Γιαννίκου και Θέμι Χατζηλάμπρου.

Οι χορογραφίες είναι της Μαρίνας-Ισμήνης Ιωαννάτου, η πρωτότυπη μουσική και η διδασκαλία των χορικών της Λίας Κεφαλά.

Η σκηνογραφία είναι του Γιάννη Τρουμπούνη, ο σχεδιασμός των κοστουμιών της Ρένας Σάλτη-Μιχαήλ και ο σχεδιασμός των φωτισμών του Αντρέα Σεφτελή.

Την ενορχήστρωση της μουσικής έχει κάνει ο Χαράλαμπος Πλατάνου, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Λέσβου. Τον συντονισμό του χορού είχε η Εύα Γιαννίκου, ενώ συμμετέχει στα χορικά η χορωδία του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης» Soprano-Contralto (Alto).

Τα σκηνικά και οι ειδικές κατασκευές των Γιώργου Κατσαρού και Βαγγέλη Λουϊζου.

Στο μακιγιάζ η Ραλλού Διόλατζη, στις κομμώσεις οι Κανδαράς Μιχάλης, Λώκου Μαρία και Σκορδά Ζωή.

Στα σκίτσα αφίσας και προγράμματος ο Κώστας Μανιατόπουλος, στο φωτογραφικό υλικό ο Σταμάτης Γιαννάκης, ενώ η εκτέλεση των κοστουμιών έγινε από το Τμήμα Ραφτικής του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας.

Στις ηχογραφήσεις ο Αλέξανδρος Σπάθης, στο χειρισμό του ήχου η Πέγκυ Χατζημιχαήλ, στο χειρισμό του φωτισμού ο Αντρέας Σεφτελής, στη διεύθυνση σκηνής η Μαρία Σουπιάδου και στο φροντιστήριο οι Ιωάννα Βερβερίδου, Ανδρομάχη Βουγιούκα, Μυρσίνη Κουτρουμπή, Αναστασία Τσάτσου και Μαρία Γερούλια.

Οι ηθοποιοί και οι ρόλοι τους

Τους ρόλους της παράστασης παίζουν ηθοποιοί από διάφορα θεατρικά σχήματα του νησιού. Συγκεκριμένα παίζουν οι:

Στρεψιάδης: Θέμις Χατζηλάμπρου (Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου).

Φειδιππίδης: Γιώργος Τσαούσης (Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου).

Σωκράτης: Μάριος Σπανός (ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος»).

Δίκαιος Λόγος: Αχιλλέας Χατζηνικολάου (Θ.Ο.Μ. ΑΣΤΕΓΟΙ).

Άδικος Λόγος: Δημήτρης Καμπάς (ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος»).

Μαθητής Σωκράτη και Αμυνίας (δανειστής): Στρατής Καφαλούκος (Εκπολιτιστικός Θεατρικός Όμιλος Καλλονής).

Υπηρέτης και Πασίας (δανειστής): Βαγγέλης Λουϊζος (Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου).

Και ο χορός

Ενώ τον Χορό των Νεφελών εμφανίζονται:

Βάσω Αψόκαρδου (Θ.Ο.Μ. ΑΣΤΕΓΟΙ), Εύα Γιαννίκου (Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου), Ελένη Δαλάκα (Θεατρική ομάδα «Παγγεραγωτικού»), Δέσποινα Δερεδίνη (Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΜΑΚΑΡΕΑΣ ΑΓΡΑΣ), Ανδρονίκη Κουτσαβλή (ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΤΡΑΣ), Γεωργία Σαλεβουράκη (ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος»), Αντιγόνη Τσεσμελή (Θ.Ο.Μ. ΑΣΤΕΓΟΙ), Κασσάνδρα Τσουπή (Θ.Ο.Μ. ΑΣΤΕΓΟΙ), Μαρία Τσουπή (Θεατρική ομάδα «Παγγεραγωτικού»).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top