
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Τετάρτη 28 Μαΐου & Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025
Η Κοινότητα Παναγιούδας του Δήμου Μυτιλήνης προσκαλεί το κοινό σε μια ιδιαίτερη πολιτιστική δράση “Δωρεάν ξενάγηση στα πατρογονικά εδάφη του Οδυσσέα Ελύτη” και πιο συγκεκριμένα στον ιστορικό οικισμό Καλαμιάρι Παναγιούδας όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα ο πύργος του Παναγιώτη Αλεπουδέλη, πατέρα του ποιητή.
Η περιήγηση και η ιστορική αφήγηση της περιοχής θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ. Δημήτρη Μπούμπα, Λογοτέχνης-Ιστορικός και Επόπτης των Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου – Λήμνου, ο οποίος θα φωτίσει άγνωστες πτυχές της σχέσης του μεγάλου ποιητή με τον γενέθλιο τόπο των προγόνων του.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους και θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 28 Μαΐου & Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025 | Ώρα 19:00 με σημείο συγκέντρωσης μετά τον ΟΑΕΔ, δεξιά στις πινακίδες «Καλαμιαρής» – «Φοινικόδασος».
Περισσότερες πληροφορίες Αντώνης Ζεϊβέκης: 6984186812