Το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες στο θέατρο Κάστρου

«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» στη Μυτιλήνη

19/07/2022 - 09:30 Ενημερώθηκε 19/07/2022 - 13:44

Tώρα είναι η στιγμή που το θέατρο θα υπερασπιστεί το όνειρο, γιατί ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο!

Στην Μυτιλήνη στο Θέατρο Κάστρου, την Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ, μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις του Χειμώνα, έρχεται με το άλογό του για να καλπάσει στη φαντασία του, να κάνει το ανέφικτο εφικτό, να πολεμήσει  τα σκοτάδια και να προτάξει την αγάπη στην κακία!

Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο  χιούμορ και ευαισθησία , υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί.

Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της  ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια.  Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ κι εμείς οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο.

Η εντυπωσιακή παράσταση δίνει στους μικρούς θεατές την ευκαιρία                               να «συναντηθούν» με στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού.

Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης  είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία, όπως ο ο Βελάσκεθ,

ο Γκόγια, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί.

Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά  τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Οι συντελεστές της Παράστασης:

Το κείμενο, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Αδάμη, τα σκηνικά του Παναγιώτη Κουλουρά, η επιμέλεια των κουστουμιών της Δόμνας Ζαφειροπούλου[Μαγικές σβούρες], οι κινήσεις του Γιώργου Σιώρα Δεληγιάννη, η ενορχήστρωση – διασκευή του Γιώργου  Κωνσταντινίδη, η μουσική διδασκαλία της Ιωάννας Εμμανουήλ, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Πετρούλα Μαντζουκίδου.

Οι Δημήτρης Σταμούλης , Τάσος Ράπτης , Μαριλίζα Χρονέα,             Πασχάλης Μερμηγκάκης ,    Έλενα Πελαγία, Χαρά Νικολάου είναι οι ηθοποιοί που παίζουν με σειρά εμφάνισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση ανεβαίνει  με την υποστήριξη  του Ινστιτούτου Θερβάντες της  Αθήνας.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο viva.gr  και στο βιβλιοπωλείο  Book and Art [προπώληση 10 ευρώ  / κάρτα ανέργων 8 ευρώ  /  γενική είσοδος 12 ευρώ/ πληροφορίες 6948 744988].

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey