
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Εγκαίνια οκτώ χρόνια μετά…
Οκτώ χρόνια μετά την απόφαση δημιουργίας του, το Πολιτιστικό Κέντρο Πέτρας γίνεται πραγματικότητα και εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαΐου.
Οκτώ χρόνια μετά την απόφαση δημιουργίας του, το Πολιτιστικό Κέντρο Πέτρας γίνεται πραγματικότητα και εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαΐου.
Ο χώρος του θα χρησιμοποιείται και ως συνεδριακό κέντρο. Μάλιστα το εν λόγω κτήριο, που βρίσκεται κατά μήκος της παραλίας της Πέτρας, θα ονομαστεί «Πολιτιστικό Κέντρο “Στέλιος Παυλής”», λόγω της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρας στις 29 Μαρτίου τού 2006.
Η απόφαση επεσήμαινε πως όταν ο χώρος θα μετατρεπόταν σε Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο, μετά την αποπεράτωσή του να έφερε το όνομα του εκλιπόντος δημάρχου Στέλιου Παυλή. Το χώρο θα εγκαινιάσουν ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης.
Η ανακαίνιση του κτηρίου και η μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (Κρήτη και Νησιά Βορείου Αιγαίου) με συνολικό προϋπολογισμό 311.000 ευρώ.
Στο ισόγειο διαθέτει χώρο πολλαπλών χρήσεων, για τη διενέργεια εκθέσεων, βιβλιοπαρουσιάσεων, συγκεντρώσεων, αλλά και χώρο κυλικείου. Ο πρώτος όροφος διαθέτει σύγχρονα καθίσματα, προτζέκτορα, οθόνη, ηχοσύστημα και κατάλληλο φωτισμό για την πραγματοποίηση παραστάσεων, συνεδρίων, ομιλιών, συναντήσεων και μουσικοχορευτικών δρώμενων.
«Το Πολιτιστικό Κέντρο θα αποτελέσει όχι μόνο για την Πέτρα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, ένα σημαντικό πολιτιστικό σημείο αναφοράς, που θα μπορεί να φιλοξενεί δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της Πέτρας και των γύρω χωριών.
Θα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και θα ομορφύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων της περιοχής που θα δραστηριοποιούνται σε αυτόν το χώρο», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Αστυρακάκης.