Ξεκίνησε η ομαδική έκθεση των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, στην Πλατεία Σαπφούς

Μια πλατεία, όλο εικόνες...

03/08/2012 - 15:15

Είκοσι έξι φωτογράφοι, 104 φωτογραφίες, μία πλατεία που έχει γεμίσει από προχτές χρώμα. Η ομαδική έκθεση μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ), που πραγματοποιείται και φέτος στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και προσέλκυσε αρκετό κόσμο, ενώ πολλά από τα μέλη της που εκθέτουν τη δουλειά τους, ήταν εκεί για να εξηγήσουν τις επιλογές και την τεχνική τους.

«Από το 1980 που ιδρύθηκε η ΦΕΜ, έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς κατοίκους της Μυτιλήνης να δημιουργήσουν μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, που ως άλλη μια διέξοδος καλλιτεχνικής έκφρασης, έχει εμπνεύσει τα μέλη της να απαθανατίσουν με το φακό τους στιγμές της καθημερινής ζωής των κατοίκων του πανέμορφου νησιού μας και τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία του», αναφέρει στο καλαίσθητο έντυπο που διανέμεται στην έκθεση, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος.

Όπως τονίζει και ο πρόεδρος της ΦΕΜ, Στρατής Τσουλέλλης, ακόμη και σήμερα που «το παρελθόν φαντάζει χρυσό», ο πολιτισμός δε χάνεται, ψάχνει και βρίσκει το χώρο του. Μέσα από την τέχνη, ακόμη και μέσα από μια φωτογραφία, το ανθρώπινο πνεύμα βρίσκει τρόπο να εκφραστεί.
Πρόσωπα γνωστά και μη, άνθρωποι που είναι ανάμεσά μας ή έχουν φύγει από τη ζωή, τοπία, σπίτια και άλλα κτήρια και υποθαλάσσια τοπία, φωτογραφημένα με απλές ή πιο σύγχρονες τεχνικές, εκτίθενται στα ειδικά σταντ που βρίσκονται στην Πλατεία Σαπφούς χάριν της έκθεσης.

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν φέτος, είναι οι Νίκος Αναγνώστου, Μπάμπης Αράπης, Νάγια Βακλατζή, Ξένη Βούρου, Παντελής Θωμαΐδης, Γιώργος Καζάζης, Δημήτρης Κορομηλάς, Στέλλα Λιόλιου, Θωμάς Μαμάκος, Ηλίας Μάρκου, Ηλίας Μεφίρης, Μιχάλης Μπάκας, Δημήτρης Μποσταντάς, Σίμος Μπουρούς, Σπύρος Παυλής, Μπάμπης Στυλιανίδης, Μαρία Στυψιανού, Κυριάκος Συκάς, Άλκης Ταλιαδούρος, Μυρσίνη Τουρβαλή, Πέτρος Τσακμάκης, Στρατής Τσουλέλλης, Μαρία Χαιρετάκη, Πάνος Χαραλαμπίδης, Χριστόφορος Χατζηβασιλείου και Ελένη Χρυσοχόου. Ο καθένας τους εκθέτει τέσσερις φωτογραφίες που ανήκουν στην ίδια θεματική.

Η έκθεση στο σύνολό της θα παραμείνει στην Πλατεία Σαπφούς μέχρι και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου και αξίζει οπωσδήποτε μια περιήγηση...


Υποθαλάσσιες φωτογραφίες, του Μπάμπη Αράπη


Ο Άλκης Ταλιαδούρος, μπροστά από τις φωτογραφίες του


Ανά τετράδες εκτίθενται τα έργα των μελών τής ΦΕΜ


Ο Δημήτρης Μποσταντάς


Φωτογραφίες του Μιχάλη Μπάκα...


... και του Ηλία Μεφίρη

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey