×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

«Γέρα, Ελύτης και… χρώμα»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Γεραγωτών ζωγράφων, στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά

14/03/2012 - 16:14

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά στον Παπάδο, η έκθεση με τίτλο «Γέρα, Ελύτης και… χρώμα», που διοργανώνει ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος.

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά στον Παπάδο, η έκθεση με τίτλο «Γέρα, Ελύτης και… χρώμα», που διοργανώνει ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος.

Η έκθεση γίνεται σε μια από τις «μπατές» του παλιού ελαιοτριβείου, θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και αποτελεί την τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιεί μέσα στη χρονιά ο Σύλλογος, ως φόρο τιμής στο μεγάλο Λέσβιο ποιητή.

Έξι συνολικά ζωγράφοι της Γέρας συμμετέχουν στην έκθεση, που ξεκίνησε την Κυριακή στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά. Οι πρώτοι τρεις, Σαπφώ Βογιατζή, Μάκης Αξιώτης και Γρηγόρης Γλιγλής, είναι γνωστοί για το έργο τους. Οι υπόλοιποι, Στρατής Μοριανός, Στρατής Δεδέκης και Θεοδοσία Γιασσά, είναι ερασιτέχνες ζωγράφοι της περιοχής.

Οι 20 πίνακες που κοσμούν το χώρο μιας από τις «μπατές», τις παλιές αποθήκες του ελαιοτριβείου του παππού του Οδυσσέα Ελύτη, παλιότεροι και καινούργιοι, είναι εμπνευσμένοι από το έργο του ποιητή, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Γέρας, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του. Μαζί με τα έργα των έξι παραπάνω ζωγράφων, εκτίθενται και πίνακες της γνωστής Γεραγώτισσας ζωγράφου Βιένας Κωνσταντινίδου, που έχει πλέον φύγει από τη ζωή, εμπνευσμένοι από τον κόλπο και τον ελαιώνα της περιοχής.

Η πρώτη…
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν, εκτός άλλων, ο αντιδήμαρχος Γέρας, Θέμης Αθανάσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Παπάδου, Παναγιώτης Μιχαλάκας, καθώς και φίλοι και συγγενείς των ζωγράφων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο εικαστικό γεγονός στον τόπο τους.

Μιλώντας στο «Ε», ο πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου, Κώστας Ζορμπάς, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ζωγράφους, για την ανταπόκριση που έδειξαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, καθώς και την εταιρεία “Αρχιπέλαγος” και το διευθυντή του Μουσείου, Κώστα Μπλάνη, για τη βοήθεια και την εξυπηρέτηση. Ο χώρος είναι καταπληκτικός, με πολύ καλό φωτισμό και εύκολη πρόσβαση για τον κόσμο και χαιρόμαστε που είμαστε οι πρώτοι που πραγματοποιούμε σε αυτόν μια έκθεση ζωγραφικής, με την οποία και κλείνουμε τον κύκλο εκδηλώσεών μας στο Έτος Ελύτη.»

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Ελαιοτριβείου - Μουσείου Βρανά, δηλαδή καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.Ελαιοτριβείο, Μουσείο Βρανά

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey