Το Αναγνωστήριο Αγιάσου στην εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα» και με ευρεία δράση το ερχόμενο τριήμερο

«Βουνίσιος» πολιτισμός…

27/04/2012 - 15:15

Μια πενταμελής δημοσιογραφική ομάδα τής ΕΤ3 με επικεφαλής το γνωστό σκηνοθέτη-ερευνητή Αντώνη Τσάβαλο, από την εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα», υποδέχεται σήμερα το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Στόχος της επίσκεψης, που θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Κυριακή, είναι η πραγματοποίηση γυρισμάτων για ένα δίωρο αφιέρωμα στο Αναγνωστήριο και την πολυποίκιλη δραστηριότητά του.

Μια πενταμελής δημοσιογραφική ομάδα τής ΕΤ3 με επικεφαλής το γνωστό σκηνοθέτη-ερευνητή Αντώνη Τσάβαλο, από την εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα», υποδέχεται σήμερα το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Στόχος της επίσκεψης, που θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Κυριακή, είναι η πραγματοποίηση γυρισμάτων για ένα δίωρο αφιέρωμα στο Αναγνωστήριο και την πολυποίκιλη δραστηριότητά του. Παράλληλα, όλη η δραστηριότητα του τριημέρου στους χώρους του φορέα θα είναι πλούσια και πολυπληθής.

Η σειρά ντοκυμαντέρ «Ελλήνων Δρώμενα» προβάλλεται τακτικά στην ΕΤ3 τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Το συνεργείο της θα αποχωρήσει από την Αγιάσο το βράδυ της Κυριακής, έχοντας τραβήξει πλάνα από τους χώρους του Αναγνωστηρίου κι έχοντας μιλήσει με τους υπευθύνους του για τις διάφορες δράσεις που υλοποιεί.

Και άλλες εκδηλώσεις
Το Σάββατο, 16μελής ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χίου και οι τρεις συνοδοί καθηγητές τους θα βρεθούν επίσης στην Αγιάσο, για να γνωρίσουν τη χορευτική παράδοση του τόπου από το χορευτικό εφήβων του Αναγνωστηρίου, στο Κινηματοθέατρό του, αφού η επίσκεψή τους θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος παραδοσιακών χορών από το Σχολείο της Χίου.

Στον ίδιο χώρο, στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής θα παρουσιαστεί από το Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου η παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων», που ήδη έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στη Μυτιλήνη και το Μανταμάδο.

Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει εσπερινός στο ναΐσκο του Ταξιάρχη στην κορυφή του λόφου «Καστέλι» και το πρωί της Κυριακής των Μυροφόρων, ανήμερα της γιορτής του προστάτη άγιου του Πνευματικού Κέντρου «Ταξιάρχης» Καστελίου, θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του, με τη συνοδεία της παραδοσιακής κομπανίας του Αναγνωστηρίου. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία στο Κινηματοθέατρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey