Εγκαίνια έκθεσης κόμικς στο Μουσείο Teriade

«1821- Η μάχη της πλατείας» του Soloup

14/10/2021 - 09:44

To Μουσείο- Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Τ.Ε) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσιάζουν την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30 την έκθεση κόμικς: «1821- Η μάχη της πλατείας» του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου)   η οποία αποτελεί την παράλληλη, δίδυμη, έκθεση της Αθήνας στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Mέγαρο της Παλαιάς Βουλής).

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (έτος ίδρυσης: 2000) και θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Το υλικό της έκθεσης βασίζεται στην έρευνα και το εικαστικό υλικό του νέου graphic novel «21, Η μάχη της πλατείας» (εκδόσεις Ίκαρος) του Soloup. Η έκθεση αποτελείται από μεγάλου μεγέθους ψηφιακές εκτυπώσεις και ακολουθεί τις αφηγηματικές ενότητες του βιβλίου, ενώ παρουσιάζονται και πρωτότυπες σελίδες σε μολύβι. Στον χώρο της έκθεσης προβάλλεται επίσης το ντοκιμαντέρ αποτύπωσης και δημιουργίας του έργου: «Making of… behind the sketches», σε σκηνοθεσία Μελέτη Μοίρα.

Το συνολικό ερευνητικό έργο υποστηρίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) (αριθμός έργου: 20), τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ) ενώ υλοποιείται με την επιστημονική εποπτεία και συμβολή του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Τ.Ε) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την έκθεση επιμελείται ο  Πάνος Κρητικός, Μεταδιδάκτορας ερευνητής του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και την ερευνητική ομάδα αποτελούν η Ιστορικός Τέχνης, επιμελήτρια ΕΙΜ,  Νατάσα Καστρίτη, η Ιστορικός, επιμελήτρια ΕΙΜ, Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, η Δρ. Αρχαιολογίας, επιμελήτρια ΕΙΜ, Παναγιώτα Παναρίτη. Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ανήκει στον  Filmmaker Μελέτης Μοίρας. To graphic novel κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Η εκδήλωση

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του μουσείου Tériade, o Διευθυντής του μουσείου και εικαστικός Κώστας Μανιατόπουλος, εκ μέρους του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Χρήστος Καλλονιάτης. Για την έκθεση, την επιστημονική έρευνα και τις παράλληλες δράσεις του έργου θα μιλήσει η καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Εύη Σαμπανίκου και θα ακολουθήσει ξενάγηση από τον Soloup (Αντώνη Νικολόπουλο) Μεταδιδάκτορα ερευνητή στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey