FOLLOW US

Πολιτική

  • Με παρέμβαση της η παράταξη της Εριφύλης Χιωτέλλη, θέτει διλήμματα εν όψει της εκλογικής μάχης
«Χρίζει» βασικό ανταγωνιστή της τον Στρατή Κύτελη!

Με παρέμβασή της, μετά το επεισόδιο με την αποπομπή του υποψηφίου Δ. Κόρακα, που προκάλεσε αναστάτωση στο συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου Εριφύλης Χιωτέλλη, επιχειρεί να φύγει απ’ αυτήν την υπόθεση, «στοχοποιώντας» τον κύριο αντίπαλο, όπως λέει, αυτής της εκλογικής μάχης, που δεν είναι άλλος από τον νυν αντιπεριφερειάρχη Λέσβου και υποψήφιο δήμαρχο Μυτιλήνης Στρ. Κύτελη.

Στην παρέμβαση του αυτή ο συνδυασμός της Ερ. Χιωτέλλη υποστηρίζει ότι στην εκδήλωση της Κυριακής 31/3, έγινε η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της παράταξης και έκλεισε το πρώτο μέρος της προεκλογικής του προετοιμασίας, υπογραμμίζοντας ότι «εξειδικεύουμε καθημερινά, το πρόγραμμά μας και το παρουσιάζουμε στους συνδημότες μας, μέσα από την σελίδα μας στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και με συναντήσεις μαζί τους.» Και προσθέτει: «Μάταια περιμένουμε να κάνει το ίδιο και ο βασικός μας ανταγωνιστής, στη διεκδίκηση του Δήμου Μυτιλήνης. Μετά την εμφάνισή του, με την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του, όπου το μόνο που υποσχέθηκε ήταν το μοίρασμα των θέσεων του δήμου, στα μέλη του συνδυασμού του, παραμένει άφωνος. Αυτό δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη.»

«Έλαμψε διά της απουσίας του»

Και για να μην υπάρχει καμιά απορία ποιον εννοεί ως βασικό ανταγωνιστή, το κάνει απολύτως σαφές: «Ο βασικός μας ανταγωνιστής είναι ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου. Κατά την διάρκεια της θητείας του το νησί μας κτυπήθηκε από μια σειρά μεγάλες φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες) ενώ η μεγάλη προσφυγική κρίση σημαντικές και μεγάλες πιέσεις στους συνδημότες μας. Αν και βασικό αντικείμενο της αντιπεριφερειαρχίας Λέσβου είναι η πολιτική προστασία, είναι γνωστό σε όλες και σε όλους, ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της, δηλαδή ο αντιπεριφερειάρχης, έλαμψε δια της απουσίας του. Δεν εμφανίστηκε, ποτέ και πουθενά, σε κανένα σημαντικό γεγονός, δεν ακούστηκε ποτέ, δεν τον είδε κανείς. Σε αντίθεση με εμάς, που παρ’ ότι δεν κατέχουμε καμία θεσμική θέση, όλο το προηγούμενο διάστημα, ήμασταν παρόντες και παρούσες. Σε όλα τα μέτωπα. Μικρά ή μεγάλα. Φυσικά μπορεί να κάναμε και λάθη αλλά αυτά αυτό είναι το τίμημα, για τον κάθε ένα και την κάθε μία που παίρνει ενεργό μέρος στα δρώμενα του τόπου του.»

Οι δυο ...όψεις

Κατόπιν των παραπάνω επισημάνσεων από μέρους του συνδυασμού Χιωτέλλη για την παρουσία του Στρ. Κύτελη όλα αυτά τα χρόνια με τη θεσμική ιδιότητα, η παρέμβαση της υποψήφιας δημάρχου Μυτιλήνης βάζει στο προεκλογικό τραπέζι και τα διλήμματα, που καλείται να επιλέξει το εκλογικό σώμα, τονίζοντας:
«Με αυτά τα δεδομένα, οι επιλογές που έχουν μπροστά τους οι δημότες του δήμου Μυτιλήνης, εν όψει των εκλογών του Μαΐου, είναι απολύτως διακριτές και καθαρές: Από την μία έχουν εμάς, που είμαστε ενεργοί πολίτες, με παρουσία σε όλα τα μικρά ή μεγάλα θέματα πους απασχολούν τον τόπο μας που έχουμε δείξει αποτελεσματικότητα και έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την διακυβέρνηση του νέου Δήμου, που συνεχώς το εμπλουτίζουμε με νέες διαστάσεις, προς όφελος της πλειοψηφίας. Από την άλλη, μια ομάδα, με ανυπαρξία δράσης και παρουσίας, που απαξίωσε μια κορυφαία θεσμική θέση που ακόμα κατέχει, χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο και με μοναδικό διακηρυγμένο στόχο, να μοιραστεί τις “θέσεις το Δήμου”.»
Και καταλήγει την παρέμβασή του με τη βεβαιότητα ότι μεταξύ των δυο «αντιπάλων» οι πολίτες θα επιλέξουν Χιωτέλλη και όχι Κύτελη. Και συγκεκριμένα αναφέρει: «Είμαστε απολύτως σίγουροι και σίγουρες, ότι οι συνδημότες και οι συνδημότισσες μας, θα αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον τους, για αυτό είμαστε αισιόδοξοι και αισιόδοξες για το αποτέλεσμα των εκλογών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 14:42
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top