Με αφορμή την εικόνα νεαρού πρόσφυγα που κείτονταν αναίσθητος σε περιοχή του Πλωμαρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Μηταράκη στο τομέα του προσφυγικού

18/08/2022 - 11:30

"Μετά το τραγικό περιστατικό με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου, με ένα μικρό παιδί νεκρό, μόλις 5 ετών, στη Λέσβο τις τελευταίες μέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου η εικόνα του νεαρού πρόσφυγα που κείτεται αναίσθητος στην άκρη του δρόμου λίγο έξω από το Πλωμάρι" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Θεματικής Προσφυγικού και προσθέτουν ακολούθως: "Μια εικόνα απαράδεκτη, που ουδόλως τιμά τη χώρα μας και αναδεικνύει την απάνθρωπη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Μηταράκη στο τομέα του προσφυγικού.

Η ιστοσελίδα stonisi.gr δημοσίευσε τη σχετική φωτογραφία και δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση ή ενημέρωση από τους φορείς που εμπλέκονται στην διαχείριση του προσφυγικού στη Λέσβο. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του; Η υπηρεσία Ασύλου έχει καταγράψει τον συγκεκριμένο άνθρωπο και αν όχι για ποιο λόγο; Φιλοξενείται σε κάποια μονάδα υποδοχής;

Υπάρχουν πρόσφυγες – μετανάστες που δεν έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται;

Το Υπουργείο Μετανάστευσης οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις, καθώς οι καταγγελίες για αντίστοιχα περιστατικά πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Πως και για ποιο λόγο βρίσκονται αβοήθητοι, «ξεχασμένοι» πρόσφυγες σε διάφορες περιοχές της Λέσβου, με κίνδυνο της ζωή τους;

Προφανώς το Υπουργείο Μετανάστευσης απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την ολοκλήρωση του κέντρου κράτησης στην Βάστρια, και όχι με τις ζωές των παιδιών προσφύγων.

Η απάνθρωπη πολιτική που στοχεύει στην μετατροπή των νησιών μας σε νησιά – φυλακές είναι η μόνη και αποκλειστική προτεραιότητα της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από την χώρα μας".

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey