FOLLOW US

Πολιτική

  • Ψαρρόπουλος και η αποχώρηση του «Αδέσμευτου» από την ψηφοφορία για τον πρώτο, εξόργισαν την τοπική ΝΔ!
Ο Κυρατζής αντιμέτωπος με πρωτοφανή πίεση!

Δεν είναι μυστικό, ότι η ενεργοποίηση Ψαρρόπουλου προκάλεσε συναγερμό στα τοπικά πράγματα της ΝΔ και φανερή αμηχανία στον «Αδέσμευτο Συνδυασμό», δοκιμάζοντας ανοιχτά πια τα όρια της μεταξύ της απόστασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή. Ενδεικτικό όλων αυτών, είναι τα δεκάδες ραντεβού στελεχών της ΝΔ μεταξύ τους, αλλά και με τον ίδιο τον Σταύρο Ψαρρόπουλο, ο οποίος πάντως με την απόφασή του αυτή να συμπράξει με τον φίλο του Σπύρο Γαληνό, τάραξε τα νερά. Εξάλλου, είναι γνωστό πως ο δήμαρχος Λέσβου, ρίχνει γέφυρες φιλίας προς τον παλιό πολιτικό του χώρο και πως επί του παρόντος, για τη ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ και για το περιβάλλον του βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, είναι «ανεπιθύμητος». Τι σήμαινε τότε η απόφαση του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» να απέχει από την ψηφοφορία για τον Σταύρο Ψαρρόπουλο; Εκ πρώτοις, δείχνει πως διευκόλυνε τον δήμαρχο να εντάξει στο δυναμικό του το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και ισχυρό παράγοντα της ΕΠΣ Λέσβου. Η δεύτερη ανάγνωση όμως, που μπορεί να εκπέμπει μήνυμα πως η τοπική ΝΔ δίνει μέσω του «Αδέσμευτου» χείρα βοηθείας στον Σπύρο Γαληνό, φαίνεται τελικά ότι εξοργίζει τόσο τον πρώην Υπουργό, όσο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου Στρατή Καραγεωργίου.

Η προσυνεδρίαση του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», ήταν μεγαλύτερης σημασίας ακόμα και από εκείνη της δημοτικής αρχής, ενόψει του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου για τον ανασχηματισμό. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως η προσυνεδρίαση δεν έγινε μόνο πριν το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε από το σαββατοκύριακο, με τον Σταύρο Ψαρρόπουλο να συναντιέται ακόμα και με τον ίδιο τον βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου για την προοπτική ενεργοποίησής του από το Σπύρο Γαληνό. Με αποτέλεσμα, η μεγάλη πίεση αυτής της κατάστασης να περάσει αίφνης στον επικεφαλής του «Αδέσμευτου» Στρατή Κυρατζή, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει μέσα σε τρεις ημέρες, όλες τις παθογένειες της πιο περίεργης και προβληματικής παράταξης που εμπνεύστηκε ποτέ κανείς… Μίας παράταξης που ποτέ δεν είχε ενιαία έκφραση, ποτέ δεν λειτούργησε υπό τον εκλεγμένο επικεφαλής της (Φωτή Ξύδα) και που σύντομα απέδειξε ότι είναι το «τερατούργημα» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Με τα μέλη του να εκφράζουν κατά κύριο λόγο την δική τους «ατζέντα» στο σώμα, να ψηφίζουν κατά βάση «κατά συνείδηση» και να είναι συχνά υπό την επιρροή του ξεκάθαρα κομματικού παράγοντα στην αυτοδιοίκηση, Στρατή Καραγεωργίου.

Τα ραντεβού, οι εντάσεις και η… ΝΔ

Οι πληροφορίες τώρα λένε, πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου που συναντήθηκε με τον Σταύρο Ψαρρόπουλο για να πληροφορηθεί τους λόγους της προσχώρησής του στη δημοτική αρχή, δεν εξέφρασε ποτέ ανοιχτά την άποψή του για αυτή την απόφαση, αλλά προφανώς δεν χάρηκε κιόλας. Από εκεί και έπειτα ήταν σαφές πως η ΝΟΔΕ, του προέδρου της Στρατή Καραγεωργίου που είναι μέλος και του «Αδέσμευτου», δεν θα συναινούσε ποτέ στο να βοηθηθεί έμμεσα ή άμεσα ο Σπύρος Γαληνός. Και αυτό επιβεβαιώθηκε από τις πληροφορίες που βγήκαν από την περίφημη προσυνεδρίαση του «Αδέσμευτου», όπου υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης και διαφωνιών ως προς το τι θα ψηφίσουν ενόψει… Ψαρρόπουλου. Εκεί καταγράφτηκε και διάσταση απόψεων μεταξύ Κυρατζή και Καραγεωργίου, με τον πρώτο να λειτουργεί ως επικεφαλής της παράταξης και να σταθμίζει σοβαρά και τις προθέσεις των μελών της (σ.σ. πολλοί είχαν προσωπικούς λόγους να θέλουν να ψηφίσουν είτε υπέρ, είτε κατά στον ανασχηματισμό ή ακόμα και να θέλουν να πάρουν ρόλο στη δημοτική αρχή), αποφασίζοντας ως ιδανική λύση, την αποχώρηση από την επίμαχη ψηφοφορία. Και με αρχηγική εμφάνιση, να σηματοδοτεί πρώτιστα το «αυτοδιοικητικό» του πρόσημο στην παρουσία του στα κοινά, επιτυγχάνοντας την ομόφωνη (τελικά) απόφαση της παράταξης για αποχή, με όρους που αφορούσαν πρώτιστα την δημοτική παράταξη και μετά την «κομματική» της επιρροή. Ερχόμενος σε αντίθεση με τον Στρατή Καραγεωργίου, που είναι γνωστό ότι ούτε θέλει να ακούει για (με καθοιονδήποτε τρόπο) «επαναπατρισμό» στη ΝΔ, του Σπύρου Γαληνού και την τελευταία φορά, είχε από κοινού με τον κ. Κυρατζή «αποκρούσει» ασυζητητί την προοπτική προσέγγισης Γαληνού-Ψαρρόπουλου, όταν ο δεύτερος έπαιξε για «Συμπαραστάτης του Δημότη».

Η εξέλιξη αυτή όμως, ειδικά στην «ανάγνωση» ότι η ΝΔ «έδωσε ανάσα στο δήμαρχο», φέρεται να εξόργισε τελικά τον βουλευτή της, Χαράλαμπο Αθανασίου. Και μένει να φανεί πολύ σύντομα, το αν αυτή η οργή θα επηρεάσει τα δεδομένα που (φαίνεται) να δημιουργούνται στο δήμο Λέσβου, τόσο σε ότι αφορά τη σημερινή εκπροσώπησή του, όσο και τη μελλοντική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 14:38
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top