Δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου για την εικόνα στο μεταναστευτικό

Μηταράκης: «Ο Πάπας θα επισκεφτεί τη Λέσβο σε μία εντελώς διαφορετική εποχή από την πρώτη του επίσκεψη το 2016» [Vid]

30/11/2021 - 08:59

«Aπό τις ανοιχτές, άναρχες δομές, όπως στη Μόριο που ντρόπιασε την Ελλάδα και την Ευρώπη, πλέον μιλάμε για Kλειστές Eλεγχόμενες Δομές. Δομές που δίνουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και αυξημένο αίσθημα ασφάλειας για τους ωφελούμενους, τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης στην πρωινή εκπομπή «Από τις έξι».

Παράλληλα επισήμανε ότι στη δομή στη Λέσβο, έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα, έχουν μπει containers αντί για σκηνές, έχουν μπει κοινόχρηστα μπάνια, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες αξιοπρεπείς.  

Ακόμη είπε ότι το Σάββατο θα επισκεφθεί ο Πάπας τη Λέσβο, σε μία εντελώς διαφορετική εποχή από την πρώτη του επίσκεψη το 2016, καθώς η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον τη βασική πύλη εισόδου για την Ευρώπη, «όπως δεν ήμασταν η βασική πύλη εισόδου πριν το 2015» και συμπλήρωσε: «Το ενδεχόμενο η Τουρκία να επαναλάβει στο μέλλον μία προσπάθεια «εργαλειοποίησης» του Μεταναστευτικού, κανείς δε μπορεί να το αποκλείσει. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση και με το θέμα της Λευκορωσίας και με το θέμα της Ισπανίας, έδειξε ότι η λογική της «εργαλειοποίησης» του Μεταναστευτικού δεν γίνεται πλέον δεκτή».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey