Ζητά να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης

Επιστολή Βαλσαμίδη σε Μουτζούρη για το δρόμο Θερμής – Μανταμάδου

07/04/2021 - 14:12

Την άμεση δημοπράτηση της μελέτης για τη βελτίωση του οδικού άξονα Θερμής – Μυτιλήνης, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι επί των ημερών του και συγκεκριμένα το 2017 προγραμματίστηκε  ένα έργο συντήρησης της οδού Θερμής – Μανταμάδου, το οποίο για το οδικό τμήμα από Θερμή έως την περιοχή της Πεδής υλοποιήθηκε το 2019, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα από Πεδή έως Μανταμάδο δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβριο του 2019  και θα ξεκινήσει να υλοποιείται το προσεχές διάστημα.

Προκειμένου όμως να μπορέσει να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος οδικός άξονας,  εξασφαλίστηκαν τότε από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το ποσό των 550.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης. Σημειώνεται δε, ότι μελέτη για την βελτίωση της εν λόγω επαρχιακής οδού είχε ανατεθεί και κατά το παρελθόν (2001) από την τ. κρατική Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία περιελάμβανε την βελτίωση τμημάτων σε μήκος περίπου 26 χιλιομέτρων, καθώς και την κατασκευή νέων οδικών τμημάτων όπως είναι η Παράκαμψης της Θερμής και η Παράκαμψη των Μιστεγνών, η οποία όμως σταμάτησε στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων. «Συνεπώς, στοιχεία της εν λόγω μελέτης πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να αξιοποιηθούν» αναφέρει ο κ. Βαλσαμίδης και προσθέτει ακολούθως: «Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου το σημαντικό αυτό έργο της βελτίωσης της επαρχιακής οδού Θερμής - Μανταμάδου να είναι ώριμο και να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από πόρους του νέου ΕΣΠΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027, παρακαλώ όπως προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την δημοπράτηση της μελέτης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey