Κομματική σύσκεψη στην Αθήνα, της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ με την παρουσία και των τριών βουλευτών της στην Περιφέρεια. «Μαινόμενος» Αθανασίου κατά δημάρχου Μυτιλήνης, που προτείνει Κουφέλο

Αποφασίζεται η στήριξη για το Δήμο Μυτιλήνης, με τον πρώτο λόγο να έχει ο Κύτελης!

19/07/2023 - 11:20 Ενημερώθηκε 20/07/2023 - 17:07

Οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Μυτιλήνης, μετά την εκδήλωση υποψηφιότητας από τον Πανάγο Κουφέλο κόντρα στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Στρ. Κύτελη, απασχόλησαν την κομματική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα με τη συμμετοχή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που διαχειρίζονται τα των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκ μέρους της ΝΔ, με την παρουσία των τριών βουλευτών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των  προέδρων των τριών ΝΟΔΕ της ΝΔ, αφού μεταξύ άλλων θέμα της σύσκεψης ήταν η στήριξη της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή. Και αν για την υποψηφιότητα Στεφανή, φαίνεται να υπήρξε σύμφωνη γνώμη και των τριών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στους τρεις νομούς της Περιφέρειας (Αθανασίου , Μηταράκη και Στεφανάδη) για στήριξη του, τουλάχιστον στα ...λόγια, γιατί επί της ουσίας υπάρχει θέμα, όταν ήδη στο ψηφοδέλτιο Μουτζούρη υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που μάλιστα λογίζονται και ως πολιτικοί φιλοι των εν λόγω βουλευτών και αυτό είναι ένα πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα που θέλει να περιορίσει ή ακόμη και να ανατρέψει!

Αθανασίου ...μαινόμενος!

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να απασχόλησε, κατά κύριο λόγο, την εν λόγω κομματική σύσκεψη ήταν οι εξελίξεις με τις δυο υποψηφιότητες στο δήμο Μυτιλήνης. Οπως πληροφορούμαστε η πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος , όπως άλλωστε έχει διαρρεύσει και ήδη έχει δημοσιοποιήσει είναι να στηριχθούν στους δήμους οι ήδη εκλεγμένοι δήμαρχοι που πρόσκεινται στην παράταξη. Αυτό ειπώθηκε και από τα κεντρικά στελέχη του κόμματος που έχουν έναν επιπλέον λόγο και αρμοδιότητα, εν όψει των επιλογών της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές. Ομως στην πρόθεση για στήριξη Κύτελη υπήρξε η ...κάθετη αντίδραση Αθανασίου , που εδώ και καιρό με στελέχη προσκείμενα σε αυτόν, που μάλιστα συμμετέχουν και στη δημοτική αρχή Κύτελη, έχει διαφωνίσει σε αυτήν την επιλογή και όπως ευθαρσώς λέχθηκε ήταν ο λόγος που επέλεξε να ...κατεβάσει ως υποψήφιο τον Παν. Κουφέλο. Δηλαδή από τα «συμφραζόμενα» έγινε ξεκάθαρο ότι δική του επιλογή είναι ο Κουφέλος και ας λογίζεται ως μια κίνηση του διασπά την παράταξη την τελευταία ώρα , 1,5 μήνα πριν την κατάθεση των συνδυασμών , με ό,τι σημαίνει αυτό για τη συνοχή και το διχασμό του κόσμου της παράταξης και όχι μόνο.  Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τη σύσκεψη μιλάνε ότι ο κυβερνητικός βουλευτής μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον δήμαρχο, γεγονός που εξέπληξε δυσάρεστα τους παρευρισκόμενους. Λέχθηκε μάλιστα από τον βουλευτή, ότι ακόμη και για το μεταναστευτικό ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα, προφανώς για να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για τη συμβολή Κύτελη στη διαχείριση του προβλήματος, όταν είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή ήταν εκείνη που έβαλε πλάτη στα δύσκολα για να μπει σε μια τάξη το μείζον αυτό θέμα για τον τόπο μας, και για τη στάση της αυτή δέχθηκε τα πυρά ακραίων και λαϊκιστών που χάϊδευαν αυτιά, μηδέ και των πολιτικών «φίλων» του βουλευτή!

Η απόφαση στο Μητσοτάκη

 Πάντως επειδή φαίνεται να υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων , με τον κυβερνητικό βουλευτή να εμμένει στην δική του επιλογή, το θέμα, όπως ειπώθηκε από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη , που ήταν παρών στη σύσκεψη αυτή, θα ...πάει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η απόφαση του οποίου για το ποιος θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, θα «δεσμεύει» και τις δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα η συνάντηση Μαρινάκη -Μητσοτάκη αναμένεται να γίνει σήμερα Τετάρτη , οπότε θα δούμε αν θα βγει...καπνός. Πάντως καλά πληροφορημένες πηγές από τους παροικούντες τη Νεοδημοκρατική ...Ιερουσαλήμ , προεξοφλούσαν ότι επιλογή του πρωθυπουργού είναι ο νυν δήμαρχος Στρ. Κύτελης , όπως άλλωστε άφησε να διαφανεί εμφανώς και κατά την πρόσφατη προεκλογική του επίσκεψη στη Μυτιλήνη , πριν τις πρώτες εκλογές. Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε τις εξελίξεις που ...τρέχουν και τις παρασκηνιακές διεργασίες που βρίσκονταιο στο ...φόρτε τους από όλες τις πλευρές!         

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey