Άφησαν χωρίς εξεταστικό κέντρο το νησί

Η υποψήφια βουλευτής Λέσβου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαγδαληνή Τούφου Η υποψήφια βουλευτής Λέσβου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαγδαληνή Τούφου

Ακάλυπτη η Λήμνος στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ/ 2Γ/2022

07/02/2023 - 09:30

Στην Καβάλα θα πρέπει να ταξιδέψουν οι κάτοικοι της Λήμνου που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ 2022.

Το θέμα ανέδειξε με δελτίο Τύπου η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, Μαγδαληνή Τούφου στο οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι για άλλη μια φορά από αυτήν την κυβέρνηση η νησιωτικότητα, ο παραμεθόριος και ακριτικός χαρακτηρισμός του τόπου μας, δε λαμβάνεται υπόψη. Μάλιστα η ίδια καλεί τους βουλευτές της Λέσβου με ειδική αναφορά στον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπο Αθανασίου να απαιτήσουν από το Υπουργείο Εσωτερικών την δημιουργία εξεταστικού κέντρου στην Λήμνο.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που κάτοικοι νησιωτικών περιοχών καλούνται να ταξιδέψουν προκειμένου να δώσουν γραπτές εξετάσεις  ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται ότι και κατά την διενέργεια του διαγωνισμού 1Γ/2017 κάτοικοι της Λέσβου έπρεπε να μεταβούν στην πρωτεύουσα προκειμένου να δώσουν εξετάσεις αφού εκεί βρίσκονταν τα πλησιέστερα εξεταστικά κέντρα, ενώ όπως είχε προαναγγελθεί εξεταστικά κέντρα θα υπήρχαν στο νησί. Αυτό αυτομάτως είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι να αποκλείσουν τον εαυτό τους από την συμμετοχή στον διαγωνισμό αφού δεν  είχαν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν και να διαμείνουν στην Αθήνα.

Τούφου: «Οι ακρίτες δεν λαμβάνονται υπόψη»

Στην δήλωσή της η κα Τούφου σημειώνει: «Με αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι σε μεγάλη ταλαιπωρία, προσωπική, οικογενειακή και κυρίως οικονομική, πρόκειται να υποβληθούν οι υποψήφιες/οι , μόνιμοι κάτοικοι της Λήμνου, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ/ 2Γ/2022, για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

που θα διενεργηθεί στις 4 Μαρτίου 2023.

Μέσα στον χειμώνα, με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και με το άγχος της δύσκολης ακτοπλοϊκής μετακίνησης, καλούνται να μεταβούν σε εξεταστικά κέντρα στην Καβάλα, αφού στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα σε Λέσβο και Χίο μόνο, ενώ εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Λήμνου και Σάμου (με τα μικρότερα νησιά τους).

Για άλλη μια φορά από αυτήν την κυβέρνηση η νησιωτικότητα, ο παραμεθόριος και ακριτικός χαρακτηρισμός του τόπου μας, δε λαμβάνεται υπόψη.

Είναι περιττό να περιγράψω, πόση ταλαιπωρία συνεπάγεται η πολυήμερη παραμονή σε άλλη πόλη, ο φόβος και το άγχος των άσχημων καιρικών συνθηκών για την έγκαιρη μετάβαση των υποψηφίων, η τεράστια οικονομική επιβάρυνση ανθρώπων, κυρίως ανέργων ή χαμηλόμισθων, που θα χάσουν τα μεροκάματα τους, προσδοκώντας να επιτύχουν κάτι καλύτερο για το εργασιακό τους μέλλον.

Καλώ όσους έχουν δημόσιο αξίωμα (αιρετό ή υπηρεσιακό), τους βουλευτές του νομού Λέσβου, κυρίως τον κυβερνητικό βουλευτή, κο Αθανασίου ,να παρέμβουν στο Υπουργείο Εσωτερικών και να απαιτήσουν την δημιουργία «ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» και στη Λήμνο, αφού είναι σίγουρο ότι αφορά μεγάλο αριθμό υποψηφίων από το νησί μας, κρίνοντας από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, τις πολλές και αγωνιώδεις εκκλήσεις, την αναστάτωση αλλά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία, απαιτώντας ίση μεταχείριση».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey