«Να μην κλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερές ψήφους», λέει το Κ.Κ.Ε.

«Κομμουνιστή βουλευτή από τη Λέσβο»

22/01/2015 - 15:12

Ως μοναδική ρεαλιστική πρόταση στο σήμερα παρουσίασε τις προτάσεις του Κ.Κ.Ε. το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Πρωτούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Λέσβιον». Δριμεία κριτική άσκησε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη Ν.Δ., που «τρομοκρατεί το λαό ότι θα βγούμε από το Ευρώ».

Ως μοναδική ρεαλιστική πρόταση στο σήμερα παρουσίασε τις προτάσεις του Κ.Κ.Ε. το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Πρωτούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Λέσβιον». Δριμεία κριτική άσκησε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη Ν.Δ., που «τρομοκρατεί το λαό ότι θα βγούμε από το Ευρώ».

Η Αθανασία Καλαϊτζόγλου, εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου τού Κ.Κ.Ε., τον προλόγισε, ενώ στο πλευρό του παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Νομού Λέσβου τού Κ.Κ.Ε. Γιάννης Ζαφειρίου, Σταύρος Τάσσος, Μαρία Κομνηνάκα και Δημήτρης Καραγιάννης. Χτες το απόγευμα, ο κ. Πρωτούλης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης του κόμματος που έγινε στο παλιό Εργατικό Κέντρο.

Αρχικά ο κ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στα όσα αποκόμισε από την προεκλογική του περιοδεία: «Από τη χτεσινή και σημερινή περιοδεία που κάναμε στους χώρους δουλειάς, διαπιστώθηκε για μια ακόμη μία φορά ότι η πολιτική που έχει εφαρμοστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα τα τελευταία με την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης και στη χώρα μας, στην κυριολεξία έχει αφήσει πίσω της αποκαΐδια.

Έχει αφήσει παραμελημένες δημόσιες υπηρεσίες, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, έχει καταστρέψει ό,τι είχε απομείνει από την παραγωγική δομή του νησιού μας, έχει δημιουργήσει ένα μείγμα εκρηκτικών προβλημάτων, οι οποίοι στην κυριολεξία δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, δεν μπορούν να πιαστούν από πουθενά για να αντιμετωπίσουν αυτά τα τεράστια προβλήματα.

Κατά συνέπεια, εμείς ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο την πολιτική πρόταση του Κ.Κ.Ε. για τη διέξοδο, τη μοναδική ρεαλιστική, για τα συμφέροντα βέβαια του λαού, πρόταση, που έχει το Κ.Κ.Ε.».

Το δίλημμα των εκλογών
Αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών της Κυριακής, τόνισε: «Οι τελευταίες ειδήσεις αποκαλύπτουν ότι νέα κυβέρνηση θα έχουμε από τις 26 Ιανουαρίου και μετά. Είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας με πρόθυμους, που αυτοί οι πρόθυμοι φαίνονται και προεκλογικά από τις μετακομίσεις και τις μεταγραφές που έχουν γίνει στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, που στηρίζουν την ΟΝΕ, το ΝΑΤΟ, το δρόμο των μονοπωλίων.

Θα έχουμε όμως αλλαγή πολιτικής; Θα έχουμε όμως ανατροπή αυτής της κατάστασης; Αυτό το μεγάλο ερώτημα και δίλημμα είναι που μπαίνει ιδιαίτερα στον κόσμο της δουλειάς, στους φτωχούς ανθρώπους, στις 25 του μήνα. Γι’ αυτό κι εμείς λέμε ότι χρειάζεται ισχυρό Κ.Κ.Ε..

«Δύναμη στο Κ.Κ.Ε.»
»Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Λέσβος, αυτό το όμορφο νησί μας, στις 26 του μήνα πρέπει να στείλει κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή. Πρέπει να στείλει αγωνιστή και αγωνιστές, όσο γίνεται περισσότερους, που μέσα και έξω από τη Βουλή θα μεταφέρουν τα δίκια του λαού, θα μιλούν για τα προβλήματά του και δε θα νοιάζονται για τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων. Χρειάζεται να σκεφτεί ο κόσμος της δουλειάς, θα δώσει δύναμη στο Κ.Κ.Ε. να είναι πιο δυνατό την επόμενη μέρα, ή θα σηκώσει λευκή σημαία γι’ ακόμη μια φορά στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και τις κατευθύνσεις που μας έχουν βάλει πολύ βαριές αλυσίδες;»

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις τού ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ε.Ε. ανέφερε: «Όλοι είδαμε τις δηλώσεις Δραγασάκη για εφαρμογή δεσμεύσεων προς την Ε.Ε., ότι θα υπάρχει νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Εμείς λέμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι ένα αλλιώς βαφτισμένο μνημόνιο. Όλοι ακούσαμε τη Νάντια Βαλαβάνη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται στην αριστερή πλευρά τού ΣΥΡΙΖΑ, αποτελώντας άλλοθι της ευρωενωσιακής και ευρωΝΑΤΟϊκής πολιτικής [...], που δήλωσε ότι “εμείς την επόμενη μέρα θα ζητήσουμε παράταση του μνημονίου”».

Ο κ. Πρωτούλης άσκησε έντονη κριτική στις εν λόγω δηλώσεις, αφού τις συνέκρινε με προηγούμενες που υπόσχονταν «σκίσιμο των μνημονίων» και ανατροπή, κάνοντας λόγο για υφαρπαγή αριστερών ψήφων που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

«Ισχυρό Κ.Κ.Ε. σημαίνει ότι θα είναι πολύ πιο ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα, σημαίνει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με σκληρό αγώνα με το Κ.Κ.Ε.», κατέληξε μεταξύ άλλων.

 

Παραμελημένες υπηρεσίες και «αποκαΐδια» αντίκρισε ο Γ. Πρωτούλης

Μόνο τέσσερις θέσεις στον ΟΑΕΔ!

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας τού Κ.Κ.Ε. Γιάννης Πρωτούλης επισκέφτηκε χώρους δουλειάς, του εργαζομένους του Δήμου, της ΔΕΥΑΛ και του ΟΑΕΔ, ενώ το απόγευμα περιόδευσε στα χωριά της Γέρας από όπου κατάγεται. Χτες το πρωί επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τού Κ.Κ.Ε. ομολόγησε κατά τη συνέντευξη Τύπου ότι από την περιοδεία του είδε «παραμελημένες υπηρεσίες» και «αποκαΐδια» της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ενώ με ενδιαφέρον στάθηκε στο γεγονός ότι μόνο τέσσερις θέσεις εργασίας υπάρχουν διαθέσιμες και ανηρτημένες στον πίνακα του ΟΑΕΔ!

Ο κ. Πρωτούλης σχετικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις, έκανε λόγο για «απλόχερα διαπιστευτήρια» που δίνονται από πλευράς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι δε θα αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις, αλλά αντίθετα «θα τηρηθούν απαρέγκλιτα». «Αυτές οι δεσμεύσεις», επεσήμανε, «είναι που μας έχουν φτάσει στο σημείο το νησί μας να έχει τρεις φορές την εβδομάδα δρομολόγιο με καράβι, ένα νοσοκομείο που υπολειτουργεί, ο ΟΑΕΔ, μόνο τέσσερις θέσεις εργασίας διαθέσιμες αναρτημένες στον πίνακά του.

Αυτός ο δρόμος, αυτές οι δεσμεύσεις, αυτοί οι πολιτικοί που παρουσιάζονται ως εγγυητές της απαρέγκλιτης εφαρμογής, μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Θα τον συνεχίσουμε αυτόν το δρόμο; Λέμε να τον ανακόψουμε. Και τέτοια διαπιστευτήρια, τέτοιες δεσμεύσεις δίνει και η νέα κυβέρνηση, η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey