Οι συνδυασμοί για το Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων

Και τώρα... τρέχουμε!

30/04/2014 - 16:51

Οι συνδυασμοί για το Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων

Πολυδύναμο ψηφοδέλτιο του Γαληνού



Πολυπληθές και με ισχυρή παρουσία στην ύπαιθρο της Λέσβου είναι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μόνο για τη Λέσβο» του Σπύρου Γαληνού. Σε ανακοίνωση του συνδυασμού, τονίζεται πως από την πλευρά του έγιναν πολύωρες εσωτερικές διαβουλεύσεις και εξονυχιστικός έλεγχος αναφορικά με την ύπαρξη κωλυμάτων εκλογιμότητας όσων συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Η παραπάνω αναφορά είναι συνέχεια της ανακοίνωσης που έγινε την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία είχαν εκδοθεί 370 πιστοποιητικά μελών του συνδυασμού που ήθελαν να είναι υποψήφιοι.
Μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που ξεχωρίζουν, είναι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κάσσιος, ο πρώην δήμαρχος Μανταμάδου Στέφανος Αποστόλου, ο αντιδήμαρχος Μήθυμνας, Ιγνάτιος Χατζηχρήστου, ο πρώην αντινομάρχης Δημήτρης Ακριώτης, ο πρώην δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλβανόπουλος, το ανώτερο τραπεζικό στέλεχος Παναγιώτης Κωνστάντιος Ανδριώτης, ο πρόεδρος των Ιδιωτών Ελαιοτριβέων, Γεώργιος Κατζανός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρος Στεργίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Τζιμής, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Κώστας Φραγκόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Ταξιαρχούλα Πνακά, ο αντιδήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Ευστράτιος Αλεξίου.

 

Στράτος Γεωργούλας: «Έτοιμοι για τη νίκη και την ανατροπή!»



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τον «Άλλο Δρόμο» μία από τις πιο δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες, αυτή της κατάθεσης του ψηφοδελτίου.
Ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, η εκπαιδευτικός Έφη Δημητράκα, ο γνωστός γιατρός Δαμιανός Πέτρου, ο επιχειρηματίας της Καλλονής Ελευθέριος Καλλονιάτης, ο λογιστής Νίκος Μαραγκός, η φαρμακοποιός Δήμητρα Κωνσταντιδέλλη. Επίσης, η τέως πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γυναικών Συκαμνιάς Μαριάνθη Τσάκου, ο ανιψιός του βουλευτή Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Ζερδελής, ο πρώην δήμαρχος Αγιάσου Γιώργος Παπαπορφυρίου, η κόρη του Βασίλη Τεντόμα, Βίλυ Τεντόμα - Ζερβού, η κόρη του Κλεομένη Τζανέττου, Χρυσή Τζανέττου, ο πατέρας του δημοφιλούς δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, Χριστόφορος Βαξεβάνης, ο ταχυδρομικός Χάρης Τσόχατζης, η πρόεδρος των Γονέων του Ειδικού Σχολείου, Λιάνα Σγούτσου.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου, Στράτος Γεωργούλας, κατά τις περιοδείες του σε όλο το νησί με συνδημότες για το ψηφοδέλτιο, δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Ήταν δύσκολη η κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Και όχι επειδή δε βρήκαμε υποψηφίους. Αντίθετα. Καθετί νέο που έρχεται να φέρει την αλλαγή, συμπαρασύρει και το παλιό. Όμως το φθαρμένο δεν μπορούσε να μας ακολουθήσει. Επιλέξαμε άξιους ανθρώπους, που είναι γνωστοί για την προσφορά τους στον τόπο, αλλά και την ανιδιοτέλειά τους. Όλοι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες της παράταξής μας έχουν υιοθετήσει τη διακήρυξη των αρχών μας και είναι έτοιμοι για τη νίκη και την ανατροπή».

 

Ψηφοδέλτιο από την «Πρωτοβουλία»
Καθαρό και με ισχυρό συμβολισμό



Με 91 συνολικά άτομα, ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου» διεκδικεί την είσοδό στο του στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Η κίνηση πολιτών, με μόλις λίγους μήνες ζωής, ξεπέρασε τις όποιες δυσκολίες της κατάρτισης ψηφοδελτίου και δηλώνει πως διεκδικεί την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας με ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας σε δύσκολο καιρούς.
«Καθαρό και με ισχυρό συμβολισμό» χαρακτηρίζουν το ψηφοδέλτιό τους τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου». Τα ίδια αναφέρουν πως η μάχη ήταν σκληρή, και για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των ελάχιστων υποψηφίων, αλλά και για να συμπεριληφθούν στο συνδυασμό όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι και άφθαρτοι πολίτες που παράλληλα διαθέτουν γνώση και εξειδικευμένη εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς. Το τελευταίο αποτελεί και το ισχυρότερο όπλο που ρίχνουν οι «Ενεργοί Πολίτες» στην εκλογική μάχη, μια και - όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωσή τους - «με παλιά και φθαρμένα υλικά, δεν μπορείς να οικοδομήσεις κάτι καινούργιο. Επιλέξαμε προσεκτικά, δε συλλέξαμε άκριτα. Απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους που δεν έχουν ασκήσει εξουσία, σε ανθρώπους καθημερινούς, με φρέσκες ιδέες και ελεύθερη, πρακτική σκέψη. Βασική μας επιδίωξη είναι να τιμήσουμε τις αξίες που υπερασπιζόμαστε, να σταθούμε αξιοπρεπώς και να προτείνουμε κάτι πραγματικά καινούργιο και εφαρμόσιμο».

 

Φωτής Ξύδας:
«Ικανά πρόσωπα, με αγάπη για τον τόπο»



«Καταρτίσαμε έναν πολύ καλό συνδυασμό, που απαρτίζεται από ικανά πρόσωπα με αγάπη για τον τόπο. Από πρόσωπα δοκιμασμένα ή μη, που θέλουν να δουλέψουν και να προσφέρουν στη Λέσβο», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου και επικεφαλής του συνδυασμού «Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο», Φωτής Ξύδας, λίγες ώρες μετά την υποβολή του ψηφοδελτίου του στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.
Ο κ. Ξύδας, μιλώντας στο «Ε», τόνισε πως δεν εξάντλησε ποσοτικά τα περιθώρια που είχε σε αριθμό υποψηφίων, επιλέγοντας να συγκροτήσει το συνδυασμό του «με τους πλέον καλούς». Όπως σημείωσε, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που δε θέλησε, για μια σειρά από λόγους, να εντάξει συγκεκριμένα πρόσωπα, ακόμη και κάποιους που ήρθαν σε ρήξη με άλλους συνδυασμούς, αλλά προτίμησε να δώσει την προεκλογική μάχη αποκλειστικά με εκείνους που θεωρεί ως τους καταλληλότερους για το Δήμο Λέσβου.
Ο συνδυασμός έχει υποψηφίους στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών, και στις 13 δημοτικές ενότητες, καθώς και στις 21 δημοτικές κοινότητες, ενώ δεν έχει κανέναν υποψήφιο σε μόλις επτά απ’ τις 52 συνολικά τοπικές κοινότητες.

 

Αγωνιστικό στίγμα από την «Ανταρσία»



Το βασικό χαρακτηριστικό του ψηφοδελτίου της «Ανταρσίας στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» είναι ο μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών που συναντάμε, αλλά και ο σημαντικός αριθμός νεολαίων. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μισθωτοί τεχνικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, έμποροι, φοιτητές, νέοι επιστήμονες (άνεργοι ή ελαστικά εργαζόμενοι), συνταξιούχοι, αγωνιστές με ενεργή δράση στα σωματεία και τους κοινωνικούς τους χώρους, πολλοί εκλεγμένοι σε διοικητικά συμβούλια, με δράση στα τοπικά κινήματα, με καλλιτεχνική και αθλητική προσφορά.
Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» επιδιώκει να εκφράσει στις περιφερειακές εκλογές τις κοινωνικές δυνάμεις που τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκαν για την ανατροπή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και των ελληνικών κυβερνήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού, Ανδρέας Μπάλλας, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Τάκης Διαμαντίδης, εκλέγονται επί σειρά ετών στις ΕΛΜΕ Λέσβου και Σάμου. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Στρατής Παυλής, είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συλλόγου των Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου. Στη Χίο είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τάσος Μόσχος, από όπου έλκει την καταγωγή του. Όμως η υποψηφιότητα που ξεχωρίζει, είναι του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Καλόγερου, ολυμπιονίκη με αναπηρία και πολυετή συμμετοχή στις Εθνική Ομάδα.

 

Νάσος Γιακαλής, «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο»
Ενίσχυση και με νέα πρόσωπα



Ένωση νυν περιφερειακών συμβούλων και πολλών καινούργιων προσώπων αποτελεί ο συνδυασμός του Νάσου Γιακαλή «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης και αποτελείται συνολικά από 67 άτομα, τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τους τρεις γεωγραφικούς και 63 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τον ανώτατο δηλαδή αριθμό υποψηφίων ανά περιφερειακή ενότητα για το Βόρειο Αιγαίο.
Σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες, ο συνδυασμός του κ. Γιακαλή ενισχύθηκε από αξιόλογες υποψηφιότητες, ενώ δίνουν το παρών και πάρα πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι της παρούσας περιόδου. Ειδικά για τη Λέσβο χρειάζεται να σημειώσουμε πως το ψηφοδέλτιο στηρίζεται και από νέες «μεταγραφές» απ’ την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και το Δήμο Λέσβου, όπως οι Γιάννης Βατός και Γιάννης Τσακίρης, ενώ συμμετέχουν και νέα πρόσωπα που είχαν διατελέσει νομαρχιακοί σύμβουλοι, όπως η Ελένη Αξιώτου. Στα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο εκπαιδευτικός και διατελέσας πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Σταύρος Μαριγλής, αλλά και ο πρόεδρος των Υπαλλήλων της Περιφέρειας (πριν γίνει αιρετή και ο ίδιος μεταταχθεί στο Δήμο Λέσβου), Ανδρέας Παπαχριστοφόρου.
Ειδική μνεία χρειάζεται να γίνει σε δύο νέους ηλικιακά υποψηφίους, στον Παντελή Βερρή, που προσφάτως εκλέχτηκε οικονομικός επόπτης στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου τού ΟΕΕ, ενώ σημείωσε και πολύ καλή πορεία στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αλλά και στον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Χριστόφα, που έχει διακριθεί και συνδικαλιστικά, αλλά και ως σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως και στην εκπροσώπηση των αλυκών της Λέσβου στη διοίκηση των «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.».

 

Χριστιάνα Καλογήρου, «Εμείς, για το Αιγαίο»:
Πλήρες ψηφοδέλτιο παντού



Με 27 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στη Λέσβο, πέντε στη Λήμνο, τρεις στην Ικαρία, 17 στη Χίο και 11 στη Σάμο, η Χριστιάνα Καλογήρου κατέρχεται, όπως και αναμενόταν, με ένα πλήρες ψηφοδέλτιο σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.
Σκιαγραφώντας το ψηφοδέλτιό της στη Λήμνο, αξιοσημείωτες είναι οι «μεταγραφές» που έκανε απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου και πιο συγκεκριμένα απ’ την παράταξη της πλειοψηφίας, αφού συμμετέχουν μαζί της ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επί σειρά ετών δήμαρχος Λήμνου, Κώστας Αδαμίδης, όπως και η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Κατσανέρη. Ομοίως στη Λήμνο, συμμετέχει και ο ανεξαρτητοποιηθείς περιφερειακός σύμβουλος απ’ την παρούσα πλειοψηφία και διατελέσας στο παρελθόν έπαρχος, Βαγγέλης Γιαρμαδούρος.
Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της Λέσβου, χρειάζεται να επισημάνουμε τη συμμετοχή των νυν περιφερειακών συμβούλων και αντινομαρχών επί θητείας Παύλου Βογιατζή, Θεόδωρου Βαλσαμίδη και Παναγιώτη Καλλονιάτη, όπως και της γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, Πόπης Γόμου. Ομοίως είναι αξιοσημείωτη η παρουσία πολλών στελεχών της αυτοδιοίκησης απ’ τον πρώτο βαθμό, όπως του πρώην δημάρχου Πέτρας Απόστολου Αλατζά, των νυν δημοτικών συμβούλων Χρύσανθου Αργυρίου κι Ανθούλας Βαμβουρέλλη, όπως και των διατελεσάντων δημοτικών συμβούλων Μάκη Βενέτα, Κυριάκου Πετρέλλη και Δημοσθένη Χατζηγιάννη. Στα νέα πρόσωπα ξεχωρίζουν ο διατελέσας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου, γιος του βουλευτή Παύλου Βογιατζή, Γιώργος, η προσφάτως εκλεγείσα στην αντιπροσωπεία τού ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου και πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Λέσβου, πολιτική μηχανικός, Αγγελική Σαραντινού, αλλά και ο συνδικαλιστής και μέχρι πρότινος πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Στρατής Κλεάνθης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey