Υποψήφιοι δήμαρχοι οι Σταύρος Τάσσος, Τάσος Ταστάνης και Κώστας Βαμβακάς, υποψήφιος περιφερειάρχης ο Θανάσης Αγαπητός

Τρεις Μυτιληνιοί στην Αττική, ένας στη Θεσσαλονίκη

11/03/2014 - 15:43

Τρεις Μυτιληνιοί είναι υποψήφιοι δήμαρχοι σε δήμους της Αττικής. Ένας τέταρτος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τρεις Μυτιληνιοί είναι υποψήφιοι δήμαρχοι σε δήμους της Αττικής. Ένας τέταρτος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Σταύρος Τάσσος είναι υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας και στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε.. Ο κ. Tάσσος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948.

Είναι απόφοιτος του Φυσιογνωστικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφία Fulbright σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Minnesota και πήρε μάστερ στη Γεωλογία-Ιζηματολογία. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Σεισμολογία-Τεκτονική από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Minnesota, Maryland και La Verne.

Εργάστηκε στο «Δημόκριτο», στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και από το 1979 ασχολείται με την έρευνα στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεισμολόγους.


Ο Τάσος Ταστάνης

Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Τάσος Ταστάνης, με καταγωγή από τα Παράκοιλα της Λέσβου, διεκδικεί επίσης το Δήμο Γλυφάδας. Το ψηφοδέλτιό του «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Γλυφάδας και έχει αναπτύξει πλούσια δράση σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων στην πόλη.


Ο Κώστας Βαμβακάς

Μεταξύ άλλων, έχει αναπτύξει δράση στο Παναττικό Δίκτυο για τους ελεύθερους χώρους, στην Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού και στο Συντονιστικό για τη διάσωση του Σαρωνικού.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κώστας Βαμβακάς είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Ελευσίνα και το ψηφοδέλτιό του υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει γεννηθεί το 1965 στη Μυτιλήνη. Είναι παντρεμένος από το 1994 και έχει δύο παιδιά. Από το 1997 έως σήμερα εκλέγεται συνεχώς πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής. Με την πολιτική ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια.

Αρχικά οργώθηκε στην ΠΑΜΚ (μαθητική οργάνωση προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ) και στη συνέχεια στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Από το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε το 1984. Το 1990 συμμετείχε στην πολιτική οργάνωση Ενότητα Μαρξιστών Σοσιαλιστών. Το 2005 συμμετείχε στη δημιουργία του Συλλόγου Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη «Ιντιφάντα».


Ο Σταύρος Τάσσος

Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν. Το 2009 οργανώθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και διετέλεσε συντονιστής της Οργάνωσης Ελευσίνας την περίοδο 2009 - 2010.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο Θανάσης Αγαπητός, με το συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Αριστερά - Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη, εργάζεται ως δάσκαλος και έχει μακρά συνδικαλιστική πορεία στο χώρο των εκπαιδευτικών.

Σήμερα είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. τής ΔΟΕ κι επίσης είναι από τα κορυφαία στελέχη τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη.


Ο Θανάσης Αγαπητός

Ο Θανάσης Αγαπητός είναι γιος του πρώην αντιπροέδρου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νίκου Αγαπητού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey