Εσωκομματικές εκλογές τής Ν.Δ. στις 16 Νοεμβρίου για συντονιστικές επιτροπές σε τέσσερις δημοτικές τοπικές οργανώσεις

Τέσσερις κάλπες, σε τέσσερις δήμους

05/11/2013 - 15:23

Η αρχή της διάσπασης του ενιαίου Δήμου σε τέσσερις γίνεται απ’ τις εσωκομματικές εκλογές τής Ν.Δ., που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Νοεμβρίου για την εκλογή, όπως ήδη έχει αποφασιστεί, τεσσάρων δημοτικών τοπικών οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ), όσων και των δήμων τους οποίους προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εσωτερικών να δημιουργηθούν στη Λέσβο.

Η αρχή της διάσπασης του ενιαίου Δήμου σε τέσσερις γίνεται απ’ τις εσωκομματικές εκλογές τής Ν.Δ., που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Νοεμβρίου για την εκλογή, όπως ήδη έχει αποφασιστεί, τεσσάρων δημοτικών τοπικών οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ), όσων και των δήμων τους οποίους προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εσωτερικών να δημιουργηθούν στη Λέσβο. Έτσι κάλπες θα στηθούν σε Μυτιλήνη, Πλωμάρι (Δήμος Ολύμπου), Αγία Παρασκευή (Δήμος Ταξιαρχών) και Καλλονή (Δήμος Ερεσού - Καλλονής), ενώ δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη των συντονιστικών επιτροπών έχουν περίπου 5.000 Λέσβιοι, όσοι δηλαδή ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου τού 2009 για την εκλογή του προέδρου του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.

Με διαφορά λίγων μηνών απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί κι ενώ ήδη έχει λήξει απ’ τον Ιούνιο η θητεία των εκλεγμένων απ’ το 2010 περιφερειακών οργάνων τής Ν.Δ., το κόμμα προχωρά σε διεργασίες που στόχο έχουν έως το τέλος του χρόνου να έχουν αναδείξει τις νέες νομαρχιακές ανά την Ελλάδα. Στο Συνέδριο που έγινε το καλοκαίρι, αποφασίστηκε η ριζική αλλαγή της οργανωτικής δομής τής Ν.Δ., διαδικασία απ’ την οποία και διαμορφώθηκε το νέο οργανόγραμμα βάσει του οποίου και θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές που τώρα ξεκινούν.

Τέσσερις ΔΗΜΤΟ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, η αρχή της όλης διαδικασίας θα γίνει στις 16 του μήνα, με την ανάδειξη των επικεφαλής και των συντονιστικών επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων. Οι δημοτικές τοπικές οργανώσεις (ΔΗΜΤΟ) δομούνται σε επίπεδο δήμου και δεδομένης της προωθούμενης διοικητικής διαίρεσης της Λέσβου, αποφασίστηκε στο νησί να στηθούν τέσσερις κάλπες, όσες και οι ΔΗΜΤΟ που θα εκλεγούν.

Ο κ. Κουτσαντώνης υποστήριξε ότι δε θα είχε απολύτως κανένα νόημα να εκλεγεί μία δημοτική οργάνωση που σε επίπεδο ευθύνης να ταυτίζεται με τη νομαρχιακή, δηλαδή να καταλαμβάνει ολόκληρο το νησί. «Αποφασίσαμε να στηθούν κάλπες στις έδρες που θα έχουν οι νέοι δήμοι σύμφωνα με το σχεδιασμό που έγινε απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή στους Δήμους Μυτιλήνης, Ολύμπου, Ταξιαρχών και Ερεσού - Καλλονής», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, προσθέτοντας ότι μετά την εκλογή των οργάνων των ΔΗΜΤΟ, θα γίνει η ανάδειξη της νέας ΝΟΔΕ Λέσβου, πιθανόν προς το τέλος Νοεμβρίου ή και αργότερα, αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Ποιοι ψηφίζουν

Βάσει της εγκυκλίου για τις εκλογές, δικαίωμα ψήφου στην πρώτη διαδικασία για τις ΔΗΜΤΟ έχουν αποκλειστικά τα μέλη - κι όχι οι φίλοι - του κόμματος. Μέλη θεωρούνται όσοι συμμετείχαν στην ανάδειξη του προέδρου του κόμματος στις εκλογές που διεξήχθηκαν πανελλαδικώς στις 29 Νοεμβρίου τού 2009, και έχουν εγγραφεί στις σχετικές καταστάσεις. Σε επίπεδο νήσου Λέσβου, οι ψηφοφόροι εκείνης της διαδικασίας, που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, ξεπέρασαν τους 5.000, οπότε θεωρείται έως και αδύνατο να υπάρξουν ανάλογες παρουσίες και στις επικείμενες διαδικασίες.

Για το ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα αναμένεται εντός των ημερών να υπάρξει ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου, με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι - οπωσδήποτε μέλη του κόμματος - να υποβάλουν υποψηφιότητα και να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια που θα διαμορφωθούν.

Μετά την ανάδειξη των επικεφαλής και των συντονιστικών των τεσσάρων ΔΗΜΤΟ, θα δημιουργηθεί το εκλεκτορικό σώμα που μαζί με τα ex officio μέλη θα μετάσχουν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της ΝΟΔΕ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey