Οι Οικολόγοι Πράσινοι περιμένουν τα αποτελέσματα της επίσκεψης Βαρβιτσιώτη

Αναμένοντας ενέργειες για το μεταναστευτικό

05/09/2013 - 15:00

Τις επιφυλάξεις τους για το αν θα υλοποιηθούν όλα όσα δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα, εκφράζουν σε κείμενό τους οι Οικολόγοι Πράσινοι λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού στο νησί.

Τις επιφυλάξεις τους για το αν θα υλοποιηθούν όλα όσα δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα, εκφράζουν σε κείμενό τους οι Οικολόγοι Πράσινοι λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού στο νησί. Εξ άλλου, αφήνουν αιχμές για την πολιτική που εφαρμόζεται τον τελευταίο καιρό από το Υπουργείο, νομιμοποιώντας με αυτήν, την παραμονή των μεταναστών στο λιμάνι.
 
Όλα όσα ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε με το λιμενάρχη Μυτιλήνης, Μανώλη Βόμβα, τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπους των «Γιατρών του Κόσμου», του Δικτύου «Χωριό τού Όλοι Μαζί», της Ομάδας Διάσωσης και της Μ.Κ.Ο. «Αγκαλιά», σημειώνουν σε κείμενό τους οι εκπρόσωποι της πολιτικής κίνησης Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, που περιμένουν να δουν τι από όλα αυτά θα υλοποιηθεί.

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι ο υπουργός είπε ότι έχει υπογράψει απόφαση για απελευθέρωση κονδυλίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας, που προορίζονται για τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών από το Λιμενικό. Αυτό που εκκρεμεί, είναι η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για να απελευθερωθεί το κονδύλιο. Επιπλέον υποσχέθηκε ατομικό πακέτο για κάθε μετανάστη που θα συμπεριλαμβάνει είδη υγιεινής (σαπούνι, χαρτί υγείας κ.λπ.), καθώς και εσώρουχα. Ακόμη είπε ότι θα εγκατασταθούν δύο κοντέινερ στο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, για εξέταση των ασθενών και τη στέγαση των ευπαθών μεταναστών.

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων σχολιάζοντας αυτά που ειπώθηκαν προ ημερών, τονίζουν στο κείμενό τους: «Περιμένουμε να διαπιστώσουμε τι από όλα αυτά θα υλοποιήσει και αν οι δεδηλωμένες σε όλους τους τόνους καλές του προθέσεις αρκούν.» Μάλιστα δεν παραλείπουν να κάνουν αναφορά στο γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι μετανάστες περιμένουν μέρες στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης μέχρι να τους συλλάβει η Αστυνομία.

Τέλος, επισημαίνουν το πάγιο αίτημά τους, που είναι η άμεση λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Λέσβο, όπου οι μετανάστες θα παραμένουν για ελάχιστο χρόνο, όσο απαιτείται από γραφειοκρατικής πλευράς, και θα ζουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Στο χώρο αυτό οι εθελοντικές οργανώσεις θα μπορούν να προσφέρουν ανεμπόδιστα συμπληρωματικές υπηρεσίες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey