Αλληλοσυγκρουόμενες στρατηγικές των αριστερών παρατάξεων στη συγκρότηση της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ

Δεν ήθελε τη ΔΑΚΕ η ΑΡΕΝ

21/06/2013 - 15:47

Οι διαφορετικές στρατηγικές των παρατάξεων της Αριστεράς δεν επέτρεψαν να συγκροτηθεί αριστερό προεδρείο στο Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ, παρ’ ότι είχαν την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι διαφορετικές στρατηγικές των παρατάξεων της Αριστεράς δεν επέτρεψαν να συγκροτηθεί αριστερό προεδρείο στο Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ, παρ’ ότι είχαν την απόλυτη πλειοψηφία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα» (ΑΡΕΝ), αναφέρει πως πρότεινε να συγκροτηθεί η Εκτελεστική Γραμματεία σε αντιγραφειοκρατική, αντιμνημονιακή, ριζοσπαστική κατεύθυνση, αποκλείοντας ουσιαστικά τη ΔΑΚΕ, καταλογίζοντάς της τις πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση.

Όμως η ΔΑΚΕ, το ΠΑΜΕ και η «Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Υπαλλήλων» (Αλεξίου) διαφώνησαν με την πρόταση αυτή και κατέθεσαν πρόταση για αναλογικό προεδρείο, όπου όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην Ε.Γ. θα συμμετέχουν και στο προεδρείο τού Ν.Τ. τής ΑΔΕΔΥ. Η αναφορά αυτή έγινε προκειμένου να επιρριφτούν οι ευθύνες για τη συμμετοχή τής ΔΑΚΕ στο προεδρείο, στο ΠΑΜΕ και την «Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Υπαλλήλων».

Οι «Αγωνιστικές Κινήσεις - Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις» (Αντικαπιταλιστική Αριστερά) πρότειναν τη συγκρότηση αριστερού προεδρείου στη βάση συγκεκριμένου αγωνιστικού πλαισίου που πρότειναν. Ο εκπρόσωπος της παράταξης στην Ε.Γ. τής ΑΔΕΔΥ, Ανδρέας Μπάλας, δήλωσε πως για την παράταξή του αριστερό προεδρείο θα έπρεπε να συγκροτηθεί από την ΑΡΕΝ, τις δυνάμεις τού ΠΑΜΕ και τις «Παρεμβάσεις». Δηλαδή δεν ήθελε στο προεδρείο ούτε τη ΔΑΚΕ ούτε την «Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Υπαλλήλων». Επίσης κατηγορεί την ΑΡΕΝ και τις άλλες παρατάξεις πως μπήκαν σε ένα παζάρι για τις καρέκλες. Πέραν αυτού, η «Παρεμβάσεις» θεωρούν ότι δεν έγινε καμμία ουσιαστική συζήτηση για το αγωνιστικό πλαίσιο.

Η ΑΡΕΝ από την πλευρά της τονίζει πως αποδέχθηκε τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου, αλλά δεν ψήφισε τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ για τη θέση του γενικού γραμματέα.

Διαφωνίες και στο πλαίσιο δράσης
Ως βασικά σημεία για τη δράση τού Ν.Τ. τής ΑΔΕΔΥ, η ΑΡΕΝ θεωρεί πως ενίσχυσε τις μαχητικές κινητοποιήσεις, τη μη συμμετοχή σε στημένους διαλόγους με την πολιτική ηγεσία και την οργάνωση της δράσης ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Ακόμη κάνει λόγο για λειτουργία τής Ε.Γ. με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και για παρέμβαση του Ν.Τ. ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και των διευθυντών, ώστε να πάψουν τα υπηρεσιακά ζητήματα των δημόσιων υπαλλήλων να αποτελούν αντικείμενο «μικρορουσφετιών» από παρατάξεις ή την πολιτική ηγεσία, και να λύνονται ως συλλογικά ζητήματα μέσα από το Σύλλογο.

Το πλαίσιο της ΑΡΕΝ έρχεται σε αντίθεση με το σχεδιασμό και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, το οποίος εκτός από τις αντικυβερνητικές αναφορές, θέτει πάντα ζήτημα πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την πλευρά τους, οι «Παρεμβάσεις» θεωρούν ότι συνδικαλιστική δράση πρέπει να περνάει μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και το Συντονισμό τους που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο, καθώς αυτός ήταν που οδήγησε στην ανατροπή των συσχετισμών στο Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey