Αντιπολίτευση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση

Οργανώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ.

12/07/2012 - 16:00

Την πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και το σχεδιασμό τού ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ., συζήτησαν τα μέλη του κόμματος στη Μυτιλήνη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο της μαρίνας Μυτιλήνης.

Την πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και το σχεδιασμό τού ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ., συζήτησαν τα μέλη του κόμματος στη Μυτιλήνη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο της μαρίνας Μυτιλήνης.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο συντονιστής τού ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, Νίκος Χρυσάφης, έκανε μια σύντομη αναφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών. Συγκεκριμένα είπε ότι η ενωτική πολιτική τού ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. είχε απήχηση στον κόσμο κι αυτό καταγράφηκε στις εκλογές. Η ανάδειξή του σε αξιωματική αντιπολίτευση του δίνει νέες δυνατότητες και η Κοινοβουλευτική Ομάδα τού ΣΥΡΙΖΑ με το βουλευτή Λέσβου του κόμματος έχουν ιδιαίτερο ρόλο να παίξουν στις νέες συνθήκες και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

Αντίθετα, ο κ. Χρυσάφης υποστήριξε πως το Κ.Κ.Ε. και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά είδαν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται επειδή κινήθηκαν σε ανθενωτική κατεύθυνση.

Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε τη συμμετοχή στην κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ. Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέφερε ότι καταγράφονται ως μια αντιμνημονιακή δύναμη στο χώρο της Δεξιάς, ενώ σχετικά με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τους δύο κύριους εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής στη χώρα μας, ο κ. Χρυσάφης αναφέρθηκε στο ότι κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση παρά τη μεγάλη πτώση που κατέγραψαν.

Για την Ακροδεξιά
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άνοδο της Ακροδεξιάς με τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε η Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας πως είναι ανάγκη να αναπτυχθεί κίνημα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι προτεραιότητες που έθεσε για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επεξεργασία μιας πολιτικής τακτικής για την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας και η δρομολόγηση των διαδικασιών για την πολιτική ενοποίησή του και τη νέα οργανωτική δομή του.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν τοπικές συνελεύσεις τού ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. σε όλους τους πρώην δήμους της Λέσβου. Θα συγκροτηθούν τοπικές επιτροπές και θα εκλεγούν γραμματείες σε κάθε επιτροπή.

Τοποθέτηση Ζερδελή
Ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Την κατηγόρησε ότι έβαλε «γενικό πωλητήριο» σε όλη τη δημόσια περιουσία της χώρας, ακόμη και στα πιο βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως είναι το νερό. Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχεδιασμό για το πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Εφιαλτικές καταστάσεις θα ζήσουν το επόμενο διάστημα όσοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ζερδελή, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει μέχρι και στην ενοικίαση τμημάτων των νοσοκομείων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey