Μάχη ανάμεσα σε δύο κόσμους χαρακτήρισε τις εκλογές ο Μ. Βορίδης, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ.

«Αγώνας για την προκοπή»

12/06/2012 - 14:54

Τα διλήμματα και το διακύβευμα των εκλογών εξήγησε σε ένα θερμό ακροατήριο, που ικανοποίησε απόλυτα με την ομιλία του ο Μάκης Βορίδης το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, η οποία όμως δεν έγινε όπως συνήθως σε ανοιχτό χώρο, ή έστω στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρ’ ότι τα στελέχη του κόμματος θα μπορούσαν με την ανάλογη κινητοποίηση να διοργανώσουν μια μαζικότατη εκδήλωση.

Τα διλήμματα και το διακύβευμα των εκλογών εξήγησε σε ένα θερμό ακροατήριο, που ικανοποίησε απόλυτα με την ομιλία του ο Μάκης Βορίδης το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ., η οποία όμως δεν έγινε όπως συνήθως σε ανοιχτό χώρο, ή έστω στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρ’ ότι τα στελέχη του κόμματος θα μπορούσαν με την ανάλογη κινητοποίηση να διοργανώσουν μια μαζικότατη εκδήλωση.

Ο κ. Βορίδης με συγκροτημένο λόγο επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη να στηριχθεί η πρόταση της Ν.Δ., ενώ υποστήριξε πως η μάχη των εκλογών γίνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Αυτούς τους δύο κόσμους έκρινε σε αντιπαραβολή ο ομιλητής, παρουσιάζοντας τα υπέρ και τα κατά τής κάθε πολιτικής πρότασης και αξιολογώντας το κόμμα του ως εκείνο που δίνει αγώνα για να πάρει την Ελλάδα απ’ τα συντρίμμια και να δώσει αγώνα για την προκοπή της. Ο μεγάλος αντίπαλος της Ν.Δ., όπως αναδείχθηκε απ’ τον κ. Βορίδη, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο και στοχευμένα ασκήθηκε η πλέον έντονη κριτική.

Το κλίμα της συγκέντρωσης ήταν πολύ καλό και ενωτικό, στοιχείο που αναδείχθηκε και απ’ την παρουσία στο πάνελ του υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Χαράλαμπου Αθανασίου και όλων των υποψηφίων στο Νομό Λέσβου, Παύλου Βογιατζή, Κώστα Μουτζούρη, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Χριστιάνας Καλογήρου, πλην της Μόλλης Μαχαίρα που βρισκόταν στη Λήμνο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, που αφού ευχαρίστησε τον κόσμο, τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και τους αυτοδιοικητικούς που έδωσαν το παρών, με ιδιαίτερο πάθος τόνισε την ανάγκη να είναι η Ν.Δ. ο νικητής των εκλογών.



Πέντε δήμοι η Λέσβος
Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Αθανασίου, που με σαφήνεια παρέθεσε την επιχειρηματολογία του κόμματός του σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση και τα όσα λέγονται περί καταγγελίας της. Δεν μπορεί μονομερώς να καταργηθεί η σύμβαση, εξήγησε ο ίδιος, τονίζοντας πως μόνο αναθεώρηση των όρων της μπορεί να γίνει, αφού η καταγγελία επιφέρει συνέπειες και το κυριότερο επιτάσσει την επιστροφή των όσων έχουμε πάρει ως χώρα στο πλαίσιό της.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε ακόμη για το θέμα των παράνομων μεταναστών, ενώ αναφέρθηκε και στο έτοιμο σχέδιο νόμου που έχει η Ν.Δ. περί της ευθύνης των υπουργών, λέγοντας πως για την ατιμωρησία των πολιτικών ευθύνεται το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο. Ο ίδιος προανήγγειλε και νέο, αυστηρότερο πλαίσιο για το θέμα των κουκουλοφόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα διώκεται για ιδιώνυμο αδίκημα όποιος διαδηλωτής φορά κουκούλα. Επίσης ο κ. Αθανασίου, κλείνοντας την παρέμβασή του, αναφέρθηκε στο θέμα του «Καλλικράτη», λέγοντας πως η Ν.Δ. θα ακολουθήσει για τη Λέσβο τη χωροταξική πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προκρίνει τη δημιουργία πέντε δήμων στο νησί.

Εκ μέρους των υποψηφίων του Νομού Λέσβου μίλησε η κ. Καλογήρου, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη, όπως έκανε και η ίδια αποδεχόμενη την πρόταση για συμμετοχή της στη λίστα, όλοι οι νεοδημοκράτες να προτάξουν το «εμείς» και τη συλλογικότητα έναντι του «εγώ». «Είμαστε εδώ με σοβαρότητα για να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση», είπε η κ. Καλογήρου, που έδωσε έμφαση στο θέμα της βίας, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα, τονίζοντας πως εκεί που αρχίζει η βία, τελειώνει η πολιτική και δεν αξίζει στον τόπο μας που γέννησε τη δημοκρατία, κάτι τέτοιο.

Σύγκρουση ιδεολογιών
Για αρκετή ώρα στη συνέχεια, δίχως να κουράσει, αντιθέτως ενθουσιάζοντας πολλές φορές το κοινό, που τον καταχειροκρότησε, ο Μάκης Βορίδης ανέπτυξε στην ομιλία του την άποψη ότι ο λαός στις εκλογές θα διαλέξει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Για αυτό και έθεσε σε αντιδιαστολή τις κυρίαρχες ιδεολογίες - τα όσα λέει η Ν.Δ., ο ένας κόσμος, και τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο δεύτερος κόσμος, όπως τον κατέταξαν τα αποτελέσματα της κάλπης της 6ης Μαΐου - σε βασικούς τομείς, όπως η οικονομία, το μεταναστευτικό, η ανεργία, οι αποκρατικοποιήσεις, οι επενδύσεις.

Ο ομιλητής επεδίωξε να αποδομήσει τις προοπτικές που δημιουργούν για το «αύριο» της χώρας οι θέσεις τού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπεραμύνθηκε των θέσεων του κόμματός του, υπογραμμίζοντας πως μόνο με διακυβέρνηση της χώρας απ’ τη Ν.Δ., εξασφαλίζεται η παραμονή στο Ευρώ.

«Καλές οι διαμαρτυρίες, αλλά τα μεγάλα ζητούμενα μετά τις εκλογές είναι κατ’ αρχάς να έχουμε κυβέρνηση και δεύτερον τι κυβέρνηση θέλουμε για το μέλλον της χώρας», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Βορίδης, που με ένταση και παλμό επεσήμανε: «Εμείς έχουμε μάθει να δημιουργούμε, να προκόβουμε, να δημιουργούμε ευημερία. Αυτή είναι η μοίρα μας, να παίρνουμε τον τόπο ρημάδι και να τον αλλάζουμε. Έτσι και αυτήν τη φορά, θα πάρουμε την Ελλάδα συντρίμμια και θα την φτιάξουμε και πάλι. Καλό αγώνα.»


Μόνο η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, μπορεί να φέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας
«Όχι άλλος χαμένος χρόνος»

Μικρή πρόγευση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποίησε στην ομιλία του, πήραν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Μάκης Βορίδης, στην οποία και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να μη συνεχιστεί άλλο η ακυβερνησία, να μην υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος. Υποστήριξε δε, ότι υπάρχουν τα περιθώρια για λύσεις, αρκεί να αναλάβει μια κυβέρνηση με σχέδιο και υπευθυνότητα.

Τον κ. Βορίδη στη συνέντευξη πλαισίωναν οι υποψήφιοι βουλευτές Παύλος Βογιατζής και Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας τής Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο, πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης, Άρης Χατζηκομνηνός, που τον παρουσίασε στα Μ.Μ.Ε. τονίζοντας πως ήρθε στη Λέσβο σε μια δύσκολη συγκυρία, για να δώσει δύναμη σε όλους τους νεοδημοκράτες.

Ρεαλιστικό πρόγραμμα
Σε σύντομη παρέμβασή του, ο μέχρι πρότινος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσα να υπάρξει κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το Ευρώ, κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση και θα θέσει τις βάσεις για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία στον τόπο, μια κυβέρνηση με ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα διασφαλίζει την επίτευξη των στόχων.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Βορίδης εξειδίκευσε τις θέσεις τής Ν.Δ. σε μια σειρά από επιμέρους ζητήματα, ενώ βασιζόμενος στην εμπειρία του απ’ τη διαχείριση ενός απ’ τα μεγαλύτερα προγράμματα του ΕΣΠΑ, του τομεακού για την ενίσχυση της προσπελασιμότητας, ανέφερε πως υπάρχουν περιθώρια άμεσα απ’ το ΕΣΠΑ να εισρεύσουν πολύτιμοι πόροι στη χώρα. Παράλληλα τόνισε πως μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο με την επανεκκίνηση τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων, μπορούν να δημιουργηθούν 60.000 θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ., τον προϋπολογισμό και την κρισιμότητα του επόμενου διαστήματος, ενώ άσκησε κριτική σε άλλα κόμματα, βάλλοντας κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey