Η υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά περιόδευσε στη Μυτιλήνη

«Δώστε μας δύναμη να παλέψουμε»

09/06/2012 - 14:22

Στήριξη στον αγώνα των υποψηφίων της Λέσβου έδωσε χθες με την παρουσία της, αλλά και περιοδεία στη Μυτιλήνη, η υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, που μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε την ανάγκη να βγει το κίνημα δυναμωμένο απ’ τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Στήριξη στον αγώνα των υποψηφίων της Λέσβου έδωσε χθες με την παρουσία της, αλλά και περιοδεία στη Μυτιλήνη, η υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, που μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε την ανάγκη να βγει το κίνημα δυναμωμένο απ’ τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ώστε ισχυρό να αγωνιστεί για τα συμφέροντα του τόπου και του ελληνικού λαού. Στη σύντομη παραμονή της στο νησί, η κ. Κουντουρά περιόδευσε στην αγορά και την πόλη της Μυτιλήνης από κοινού με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, παρουσιάζοντας τις θέσεις και το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στον ίδιο χώρο που είχε γίνει και η προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, του Πάνου Καμμένου, στις 24 Μαΐου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Blue Sea», η κ. Κουντουρά χθες μαζί με τους Μανώλη Αρμενάκα, Σπύρο Γαληνό, και Γιώργο Κατζανό μίλησαν για το διακύβευμα των εκλογών. Πριν την υποψήφια της Α΄ Αθηνών τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι της Λέσβου, οι οποίοι και την ευχαρίστησαν για την επίσκεψή της, ουσιαστική στήριξη στην προσπάθεια εκλογής βουλευτή στο Νομό.

Ποιος τον εκπροσωπεί
Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του μνημονίου και τους επαχθείς όρους του, αλλά και στα διάφορα διλήμματα που μπαίνουν το τελευταίο διάστημα, διλήμματα που καλλιεργούν την πόλωση, αλλά δεν πρέπει να παρασύρουν τους ψηφοφόρους. Η ίδια μίλησε για καίριες πτυχές του προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και επεσήμανε πως το κίνημα έχει διαμορφωμένες προτάσεις και για τα νησιά, πιστό στην αντίληψη πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Αναφορικά με την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου και γενικότερα για το ποιοι πρέπει να επιλέγονται απ’ τους ψηφοφόρους, η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι ο λαός πρέπει να ψηφίζει εκείνον που πραγματικά πιστεύει ότι θα τον εκπροσωπήσει σωστά.

«Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας για αυτό και πρέπει να επιλέγουμε αυτούς που θα αγωνιστούν για το καλό του τόπου, με εντιμότητα», ανέφερε η κ. Κουντουρά, εκθειάζοντας τη σοβαρή και ανεξάρτητη πολιτική φωνή του Σπύρου Γαληνού, που προκρίθηκε στις προηγούμενες εκλογές ως πρώτος σε αριθμό ψήφων υποψήφιος στη Λέσβο.Προτάσεις
Με τις ερωτήσεις που έγιναν, δόθηκε η δυνατότητα και οι τέσσερις παριστάμενοι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων να απαντήσουν και για θέματα τοπικά, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κινήματος.
Για το χωροταξικό του «Καλλικράτη», όπως είπε ο κ. Αρμενάκας, προτείνεται η υιοθέτηση της πρότασης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία πέντε δήμων στη Λέσβο.

Για την αγροτική παραγωγή, ο κ. Κατζανός εξήγησε πως η μόνη λύση που θα προστατεύσει την τιμή του λαδιού, είναι η τυποποίηση του προϊόντος, γιατί μόνο όταν το λάδι δε φεύγει χύμα, μπορεί να εξασφαλιστεί καλύτερη τιμή για τον παραγωγό.

Ο κ. Γαληνός και η κ. Κουντουρά ανέπτυξαν τις προτάσεις του κινήματος για τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλεψη για ειδική μέριμνα στα νησιά. Για παράδειγμα, προτείνεται μειωμένος Φ.Π.Α. στο 5%, ενώ για μία πενταετία οι νέες επενδύσεις θα υπόκεινται σε μηδενική φορολογία, ώστε να είναι ανταγωνιστικές. Ακόμη, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την απασχόληση, το 50% των εργαζομένων σε νέες παραγωγικές επενδύσεις στα νησιά θα είναι υποχρεωτικά ντόπιοι. Τέλος, υπήρξε αναφορά στις θέσεις του κόμματος για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, που όπως είπε η υποψήφια βουλευτής πρέπει να βγουν απ’ το τέλμα, για να βγει και η ελληνική οικονομία απ’ αυτό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey