Δύο πρώτες συνεντεύξεις από δύο επιτυχόντες

Μιλούν Βογιατζής - Ζερδελής

09/05/2012 - 14:44

Βουλευτής τής Ν.Δ. στο Νομό Λέσβου εδώ και λίγα 24ωρα ο Παύλος Βογιατζής, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μας μιλά για το εκλογικό αποτέλεσμα. Χθες το απόγευμα, ο Γιάννης Ζερδελής, ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε κανονικά το ιατρείο του. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει να δέχεται τους ασθενείς του, μας παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη.

Παύλος Βογιατζής:
«Να ξαναγυρίσουμε στη γη»

Από δήμαρχος Γέρας, νομάρχης Λέσβου, και από υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, βουλευτής τής Ν.Δ. στο Νομό Λέσβου εδώ και λίγα 24ωρα ο Παύλος Βογιατζής, ο οποίος στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μιλά για το εκλογικό αποτέλεσμα σε τοπικό επίπεδο και αναφέρεται στην επίθεση «λάσπης» που δέχθηκε, τονίζοντας πως πολεμήθηκε με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, δίχως όμως να αποκαλύπτει ποιος και γιατί κινούσε τα νήματα εναντίον του και με ποια μέσα.

Ως βουλευτής δηλώνει πως υπόσχεσή του είναι η αδιάλειπτη παρουσία του στους αγώνες για τον τόπο, για τον οποίο θεωρεί πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην αξιοποίηση της γης, αλλά και - όπως μας είχε δηλώσει και προεκλογικά ο κ. Βογιατζής - να αναπτύξει περαιτέρω και στοχευμένα τις σχέσεις του με τη γείτονα χώρα στον τουρισμό, καθώς και το θρησκευτικό τουρισμό.

Απετέλεσε έκπληξη για εσάς το αποτέλεσμα της Ν.Δ. στο Νομό Λέσβου; Σε τι κυρίως αποδίδετε τη μεγάλη πτώση της κομματικής δύναμης;
«Ναι, βεβαίως απετέλεσε έκπληξη το αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. στο Νομό Λέσβου, αν και παραδοσιακά δε θεωρείται από τους νομούς όπου η Ν.Δ. έχει μια σταθερή και μεγάλη δύναμη, εκτός ίσως από ορισμένες περιπτώσεις όπου οι συγκυρίες ήταν ευνοϊκές σε πανελλήνιο επίπεδο ή άλλες όπου τα πρόσωπα ήταν ευρείας αποδοχής και ξεπερνούσαν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Παρ’ όλα αυτά, και εγώ προσωπικά εκτιμούσα ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρκετά καλύτερο, αν και βεβαίως χαμηλότερο από εκείνο τού 2009.»

Περιμένατε να είστε πρώτος σε σταυρούς και να εκλεγείτε; Είχατε προετοιμαστεί για το αντίθετο ενδεχόμενο;
«Πάντα πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για ένα αρνητικό αποτέλεσμα και αυτό ήταν κάτι που, θεωρητικά τουλάχιστον, πάντα το είχα στο μυαλό μου και είχα και την ευκαιρία να το ζήσω στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές τού 2010, όταν μάλιστα όλα τα προγνωστικά μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν υπέρ του συνδυασμού μας. Παρά το αρνητικό λοιπόν αποτέλεσμα, ήταν για εμένα μια πολύ χρήσιμη εμπειρία, από την οποία επίσης αποκόμισα πολλά.

Τούτη τη φορά, ήμουν πραγματικά προετοιμασμένος για το όποιο αποτέλεσμα - και θεωρητικά, αλλά και πρακτικά. Κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας, γίνεται για κάποιο λόγο και αν το αντιμετωπίσεις έτσι, σίγουρα μπορεί να αποβεί θετικά για εσένα τον ίδιο. Απ’ την άλλη μεριά, είχα, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου (φίλοι αληθινοί και οικογένεια), την αίσθηση ότι η αλήθεια και η σεμνότητα (που χωρίς διάθεση κομπασμού θέλω να πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν τη διαδρομή μου στη δημόσια ζωή) άγγιζαν τον κόσμο, σήμερα ειδικά, που οι ανθρώπινες αξίες και αρχές έχουν διαβρωθεί επικίνδυνα.

Έριξαν «λάσπη»
»Βαλλόμενος από παντού σχεδόν, από κάθε είδους θεμιτά και μη επιχειρήματα, από “λάσπη” και ύπουλες μεθόδους, από μια, πρωτοφανή θα έλεγα, μεθοδευμένη και οργανωμένη επίθεση, που αν μη τι άλλο δεν έχει καμμία λογική - γνωστή ή όχι - εξήγηση, και χωρίς καθόλου, μα καθόλου χρήματα για τον προεκλογικό μου αγώνα, είχα ενδόμυχα την πίστη ότι ο αληθινός και όμορφος αγώνας που δίναμε μαζί με αυτήν τη μικρή ομάδα φίλων και οικογένειας, θα έβρισκε ανταπόκριση στους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μου και η νίκη θα ήταν δική μας. Ανεξαρτήτως τούτων, όμως, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” οφείλω σε όλες και όλους στη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άι-Στράτη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για άλλη μια φορά, μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες για όλους τους Έλληνες.»

Τι θα προτάξετε στη νέα σας πολιτική πορεία ως βουλευτής;
«Στη νέα πολιτική πορεία ως βουλευτής και εν τω μέσω μιας τεράστιας οικονομικής ύφεσης και ανεργίας, οφείλω να είμαι σοβαρός και υπεύθυνος απέναντι στους συντοπίτες μου, χωρίς μεγαλόστομες δηλώσεις και υποσχέσεις.

Αυτό που γνωρίζω καλά, και από την επαγγελματική μου, αλλά και από την πολιτική μου εμπειρία, είναι ο πρωτογενής τομέας και είναι βέβαιο ότι είναι πια καιρός να ξαναγυρίσουμε το βλέμμα μας στη γη και να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της ανάπτυξης, που είναι και το ζητούμενο όλων.»

Τι υπόσχεστε σε ψηφοφόρους σας και μη;
«Νομίζω ότι η εποχή των “υποσχέσεων” εκ μέρους των πολιτικών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό, βρίσκεται “μακριά νυχτωμένος” και ξυπνάει ένα πρωί χωρίς να έχει καταλάβει πώς και γιατί απέτυχε.»

 

Γιάννης Ζερδελής:
«Η Αριστερά δεν μπορεί να μονοπωληθεί από δογματισμούς»

Χθες το απόγευμα, ο Γιάννης Ζερδελής, ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε κανονικά το ιατρείο του. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει να δέχεται τους ασθενείς του, μας παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη, με μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Περιμένατε το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό, που του έδωσε τη δική σας έδρα, ή αποτέλεσε για σας έκπληξη;
«Περίμενα ένα καλό αποτέλεσμα στις αρχές της προεκλογικής εκστρατείας. Όσο προχωρούσαν οι μέρες και πλησίαζε η ώρα της κάλπης, διαπίστωνα ότι η ενωτική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για μια κυβέρνηση που θα απαλλάξει την κοινωνία από τα δεσμά του μνημονίου, είχε αρχίσει να γίνεται αποδεκτή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας, το οποίο φαίνεται ότι πήρε την υπόθεση στα χέρια του και εξάρθρωσε το σάπιο πελατειακό κομματικό κατεστημένο των κομμάτων που μας κυβερνούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες.»

Πώς νιώθετε που είστε ο πρώτος αριστερός μη κομμουνιστής βουλευτής που εκλέχθηκε στο Νομό, μετά το 1974;
«Ο χώρος της Αριστεράς δεν μπορεί να μονοπωληθεί από δογματισμούς και αγκυλώσεις με το ένδυμα της ιδεολογικής καθαρότητας. Ευχαριστώ όλους αυτούς που με τίμησαν ως αριστερό για να εκπροσωπήσω στη Βουλή τις προσπάθειές τους για έναν καλύτερο κόσμο που ονειρεύονται, και τους καλώ να δώσουμε τη μάχη μαζί.»

Αναμένετε να σχηματισθεί κυβέρνηση ή όχι;
«Κυβέρνηση η οποία θα είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του μνημονίου, αν σχηματισθεί θα είναι χωρίς εμάς και θα είμαστε αντιπολίτευση. Θα επιχειρήσουμε να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να στηρίξουν μια ενωτική αριστερή κυβερνητική πρόταση την οποία θα κάνουμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Αν κάποιοι σταθούν μικρότεροι από ό,τι οι περιστάσεις επιβάλλουν, βλέπω νέες εκλογές σύντομα.»

Θα είναι θετικό για τον τόπο να γίνουν άμεσα νέες εκλογές;
«Αν οι εκλογές, ως νόμιμη και συνταγματική διαδικασία, ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερο το μετεκλογικό τοπίο και είναι ευνοϊκές στο να προωθηθούν οι στόχοι μιας ενωτικής και κυβερνητικής αριστεράς, θα προσφέρουν θετικά στον τόπο. Τον πρώτο λόγο με την ψήφο του την έχει ο κυρίαρχος λαός.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey