Με ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά να καταγράφουν υψηλά ποσοστά, η Λήμνος-ρυθμιστής για την πρωτιά σε σταυρούς

Ανατροπή και στη Λήμνο

07/05/2012 - 13:40

Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έφεραν οι εκλογές και στη Λήμνο, με πρώτη τη Ν.Δ. και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, που ενώ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το ποσοστό του ξεπερνούσε το 50%, χθες κατάφερε να φτάσει μόλις το 16%.

Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έφεραν οι εκλογές και στη Λήμνο, με πρώτη τη Ν.Δ. και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, που ενώ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το ποσοστό του ξεπερνούσε το 50%, χθες κατάφερε να φτάσει μόλις το 16%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε πάντα πολύ μικρή δύναμη στο νησί, έρχεται τρίτο κόμμα με ποσοστό κοντά στο ΠΑΣΟΚ, με τέταρτο το Κ.Κ.Ε., αλλά και τη Δημοκρατική Αριστερά να καταγράφει ένα από τα μεγαλύτερα πανελλαδικά ποσοστά της, λόγω της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό της του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου και πρώην δημάρχου Μούδρου, Κώστα Αδαμίδη. Στην εκλογική περιφέρεια του Μούδρου, η Δημοκρατική Αριστερά κατέγραψε υψηλά ποσοστά, με το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει όμως την πρώτη θέση, ενώ ήταν και η μοναδική του πρωτιά σε επίπεδο πρώην δήμου για όλο το Νομό.

Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ αρκετές ψήφους συγκέντρωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη συμμετοχή του Μάριου Δέτση, καταφέρνοντας να περάσει το ΛΑΟΣ και τα άλλα κόμματα που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή.

Στον πρώην Δήμο Μύρινας, η Ν.Δ. ήρθε πρώτο κόμμα, με το ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο να περνάει ακόμη και το ΠΑΣΟΚ και να ακολουθούν το Κ.Κ.Ε., οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημοκρατική Αριστερά, η Χρυσή Αυγή και τα άλλα κόμματα.

Πρωτιά έφερε η Ν.Δ. και στον πρώην Δήμο Ατσικής, όπως και στον πρώην Δήμο Νέας Κούταλης, ενώ κατέγραψε πιο χαμηλά ποσοστά στον πρώην Δήμο Μούδρου, εκεί όπου ήρθε πρώτο το ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε η Δημοκρατική Αριστερά.

Τη μεγάλη πτώση τού ΠΑΣΟΚ, που έχασε σε πολλά χωριά περισσότερο από 40%, επωφελήθηκαν κυρίως η Δημοκρατική Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τ’ άλλα κόμματα. Ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση του αποτελέσματος ήταν και τα πρόσωπα των υποψηφίων. Ο Παύλος Βογιατζής από τη Ν.Δ. κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό σταυρών, και παρά τη συμμετοχή της Λημνιάς Μόλλης Μαχαίρα, που συγκέντρωσε έναν ικανοποιητικό αριθμό ψήφων, ο κ. Βογιατζής έφερε πρωτιά σε αρκετές περιοχές του νησιού και κυρίως στον πρώην Δήμο Ατσικής.

Ο Νίκος Σηφουνάκης, που σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ερχόταν πρώτος στη Λήμνο και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε το μισό της δύναμής του.

Ικανοποιητική ήταν η παρουσία του γιατρού Γιώργου Κότσαλη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και του Φώτη Πινάκου με το Κ.Κ.Ε., της Στέλλας Καβαλέρου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και των άλλων Λημνιών που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια.



Πρωτιά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον Άι-Στράτη
Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων της Χρύσας Καραϊσκάκη από τον Άγιο Ευστράτιο, ήταν καταλυτική για τα αποτελέσματα στο νησί, καθώς το κόμμα πήρε την πρωτιά με ποσοστό 32,43%.

Δεύτερο κόμμα ήρθε η Ν.Δ. με ποσοστό 18,47, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,36, τέταρτο το Κ.Κ.Ε. με ποσοστό 9,91%, πέμπτη η Δημοκρατική Αριστερά με το ίδιο ποσοστό, 9,91%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήρθε έκτο κόμμα και κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό μόλις 6,76%, με έβδομη τη Χρυσή Αυγή και ποσοστό 4,95%.

Σ’ ό,τι αφορά στους σταυρούς, πρώτη ήρθε η Λημνιά υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Στέλλα Καβαλέρου, ακολούθησαν ο υποψήφιος της Ν.Δ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που επισκέφτηκε προεκλογικά το νησί, ο Σπύρος Γαληνός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Κώστας Αδαμίδης από τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Φώτης Πινάκος από το Κ.Κ.Ε., ο Παύλος Βογιατζής από τη Ν.Δ., ενώ χαρακτηριστικό της εικόνας που καταγράφηκε στο νησί, είναι το γεγονός ότι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Βασίλης Βογιατζής πέρασε σε ψήφος τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Καπάρα και Νίκο Σηφουνάκη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey