Συγκέντρωση-ομιλία του Νίκου Σηφουνάκη στη Μυτιλήνη

«Στην κάλπη με το νου στο “αύριο”»

03/05/2012 - 14:06

Ως τις κρισιμότερες μετά τη μεταπολίτευση του ’74 χαρακτήρισε τις μεθαυριανές εκλογές ο Νίκος Σηφουνάκης, σε προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στην αίθουσα ξενοδοχείου στη Μυτιλήνη. Ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε το σύνολο των ψηφοφόρων να αναλογιστεί την επόμενη μέρα των εκλογών, προκειμένου με την ψήφο του να συμβάλει στην ύπαρξη μιας υπεύθυνης κυβέρνησης.

Ως τις κρισιμότερες μετά τη μεταπολίτευση του ’74 χαρακτήρισε τις μεθαυριανές εκλογές ο Νίκος Σηφουνάκης, σε προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στην αίθουσα ξενοδοχείου στη Μυτιλήνη. Ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε το σύνολο των ψηφοφόρων να αναλογιστεί την επόμενη μέρα των εκλογών, προκειμένου με την ψήφο του να συμβάλει στην ύπαρξη μιας υπεύθυνης κυβέρνησης.

Ο υποψήφιος βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ, μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα και σε κλίμα φορτισμένο συγκινησιακά από την παρουσία στενών φίλων του, παλιών, από το 1989, αλλά και νεώτερων, εξήγησε ότι λόγω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, οι εκλογές διεξάγονται σε πρωτοφανές για την Ελλάδα περιβάλλον ανασφάλειας και φόβου. Κάποιοι, τόνισε, εκμεταλλεύονται τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των πολιτών και επενδύουν εκεί τον πολιτικό τους λόγο. Χωρίς όμως εφικτές προτάσεις, που να δίνουν λύση στα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, χωρίς προοπτική και κυρίως χωρίς αναφορά στο πρακτέο για την επόμενη των εκλογών ημέρα.

Ο κ. Σηφουνάκης στάθηκε αυτοκριτικά στις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που δε μερίμνησαν όσο έπρεπε για τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειαζόταν η χώρα, ιδιαίτερα μετά την ένταξη στην Ευρωζώνη, ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στις κυβερνήσεις τής Ν.Δ. από το 2007 έως το 2009, που απέκρυψαν από το λαό την αλήθεια, δεν ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις τής Ε.Ε. για άμεση λήψη μέτρων, παραπλάνησαν με ψεύτικα στοιχεία τη Εurostat και αντί να περιστείλουν τις δαπάνες, ουσιαστικά με τις σπατάλες τους εκτίναξαν τα ελλείμματα και διπλασίασαν το από γενέσεως ελληνικού κράτους χρέος.

«Ουσιαστικά δραπέτευσαν και άφησαν τη χώρα αβοήθητη», είπε ο κ. Σηφουνάκης, υποστηρίζοντας πως τη μεγάλη ευθύνη, την «καυτή πατάτα» του δημόσιου χρέους, παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που - όπως ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης - έβαλε το αίσθημα της ευθύνης πάνω απ’ το κομματικό συμφέρον και πάλεψε για να αντιμετωπίσει το εθνικό ζήτημα.



Για τη Λέσβο
Με πολλές αναφορές αυστηρής κριτικής στη στάση τής Ν.Δ., ο κ. Σηφουνάκης ολοκλήρωσε το θέμα της οικονομικής κατάστασης της χώρας λέγοντας πως «έτσι γλυτώσαμε - διαγράφηκε χρέος 100 δισ. ευρώ, πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα, πήραμε παράταση εξόφλησης ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα από τη θηλιά των δανειστών και να μιλήσουμε για την πολυπόθητη ανάπτυξη, που είναι και το ζητούμενο που θα δώσει και πάλι ώθηση στην οικονομία μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δημόσιες υποδομές (δρόμοι Καλλονής - Σιγρίου - Πέτρας, Νοσοκομείο, ανάθεση μαρίνας, Εφετείο κ.λπ.) που έχουν δρομολογηθεί για το νησί της Λέσβου, οι οποίες υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ και θα τονώσουν την τοπική οικονομία, ενώ αναφερόμενος στην επόμενη των εκλογών ημέρα, ο κ. Σηφουνάκης είπε: «Ό,τι κέρδισε η χώρα και ο ελληνικός λαός τα τελευταία 30 χρόνια, δεν πρέπει να χαθεί επειδή κάποιοι επενδύουν στην κρίση και θέλουν να κερδίσουν πολιτικά. Η άκρα Δεξιά και η άκρα Αριστερά έχουν ταυτόσημες θέσεις, επενδύουν στην κρίση και στο θυμό των πολιτών για να αυξήσουν τα ποσοστά τους, χωρίς καμμία προοπτική για το “αύριο” της χώρας.»

Ο δανεισμός των 130 δισεκατομμυρίων για να έχει το κράτος να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, για να παραμείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία μας, δεν επαναδιαπραγματεύεται, υποστήριξε ο κ. Σηφουνάκης, λέγοντας ότι «αυτό το ψήφισαν τα κοινοβούλια όλης της Ευρώπης. Η επαναδιαπραγμάτευση που διακηρύσσουν κάποιοι, σημαίνει στάση πληρωμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι λαοπλάνοι, αλλά σκοπίμως το αποκρύπτουν απ’ το λαό.»,

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος εξήγησε πως πρωτίστως ο κόσμος πριν την κάλπη πρέπει να αναλογισθεί και τη σημασία της ψήφου του για την επομένη των εκλογών. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με όλες τις προοδευτικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις προς τούτο.

Φανερά συγκινημένος, ο Ν. Σηφουνάκης στο τέλος της ομιλίας του έσφιξε το χέρι ξεχωριστά σε καθένα απ’ τους φίλους και τις φίλες που παρευρέθηκαν στην ομιλία του, ανάμεσα στους οποίους ήταν πάμπολλα ιστορικά στελέχη τού ΠΑΣΟΚ από τη Μυτιλήνη και τα χωριά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey