Όπως εξήγγειλε ο Χαράλαμπος Αθανασίου στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στη Μυτιλήνη

«Απ’ τη Λέσβο θα αλλάξει ο “Καλλικράτης”»

03/05/2012 - 13:59

Με πολλές απουσίες σε σχέση με ανάλογες προεκλογικές συγκεντρώσεις για εθνικές εκλογές, η Ν.Δ. πραγματοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ίσως για πρώτη φορά σε κλειστό χώρο, την κεντρική εκδήλωση των βουλευτικών εκλογών τού 2012.

Με πολλές απουσίες σε σχέση με ανάλογες προεκλογικές συγκεντρώσεις για εθνικές εκλογές, η Ν.Δ. πραγματοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ίσως για πρώτη φορά σε κλειστό χώρο, την κεντρική εκδήλωση των βουλευτικών εκλογών τού 2012. Βασικά σημεία της συγκέντρωσης είναι η συμμετοχή του Γιάννη Γιαννέλλη και η δήλωσή του πως παραμένει πιστός και στηρίζει το κόμμα, η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών, αλλά και η σαφής δήλωση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τής Ν.Δ., Χαράλαμπου Αθανασίου, πως ο «Καλλικράτης» θα αλλάξει και μάλιστα η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει από εδώ, απ’ τη Λέσβο.

Χωρίς να υπολείπεται σε θέρμη και παλμό, ειδικά απ’ τα «ορεινά» του θεάτρου όπου βρίσκονταν οι νεολαίοι, η συγκέντρωση δεν ήταν της μαζικότητας που θα περίμενε κανείς για το αναμενόμενο πρώτο σε δύναμη κόμμα των εκλογών. Μόλις προς το τέλος της εκδήλωσης περίπου γέμισε το Δημοτικό Θέατρο, που στην αρχή είχε αρκετά άδεια καθίσματα, ενώ απ’ τη σύνθεση του ακροατηρίου και τα χειροκροτήματα φάνηκε πως αυτοί που είχαν κινητοποιηθεί για τη συγκέντρωση, ήταν μόνο οι υποψήφιοι.Ούτε φωτογραφία
Με τη βοήθεια προβολέα που έδειχνε στην οθόνη της αίθουσας διατελέσαντες πρωθυπουργούς του κόμματος και τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, έκανε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου, παρουσιάζοντας κατά αλφαβητική σειρά και διαβάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό τους, τους Παύλο Βογιατζή, Μόλλη Μαχαίρα, Όλγα Μπαμπίνη, Κώστα Μουτζούρη και Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Είναι χαρακτηριστικό πως για την κ. Μπαμπίνη δεν υπήρξε καν μια φωτογραφία της, ενώ η υποψηφιότητά της εμφανίστηκε ότι πληροί «τυπικούς λόγους».

Οι τρεις παρευρισκόμενοι υποψήφιοι βουλευτές - η κ. Μαχαίρα ήταν στη Λήμνο, όπου γινόταν ομοίως προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος - πήραν το λόγο και εν συντομία έδωσαν το στίγμα για τις προτεραιότητές τους στο κοινό το οποίο τούς καταχειροκρότησε.

«Είμαι εδώ…»
«Είμαι εδώ για να σας διαβεβαιώσω ότι η πικρία μπήκε στην άκρη και δίνω τον αγώνα, όπως τόσες και τόσες φορές για το κόμμα μου», ανέφερε ο Γιάννης Γιαννέλλης, υπογραμμίζοντας πως «ένας ακόμη λόγος για να δραστηριοποιηθώ ακόμη περισσότερο, είναι η συμμετοχή του Χαράλαμπου Αθανασίου που τιμά τον τόπο μας».

«Αγαπητέ Χαράλαμπε, έκανες την υπέρβαση κι άφησες μια καριέρα που με βεβαιότητα οδηγούσε στην προεδρία του Αρείου Πάγου», είπε αμέσως μετά ο κ. Γιαννέλλης απευθυνόμενος στον κ. Αθανασίου και συνεχίζοντας με επαινετικές αναφορές για τη συμβολή του στο Δικαστικό Σώμα, αλλά και για τις «ρίζες» του, απ’ τον πατέρα του που ήταν ακρογωνιαίος λίθος για τη Ν.Δ. στη Λέσβο.

Ο πρώην βουλευτής έκλεισε δηλώνοντας παρών στον αγώνα τής Ν.Δ. και υπερθεματίζοντας της άποψης ότι η εκλογική μάχη θα είναι νικητήρια για το κόμμα.Πλήρωσε και πληρώνει
Ως βασικός ομιλητής της εκδήλωσης είχε προαναγγελθεί ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου, που έκλεισε και τη συγκέντρωση, όμως η μεγαλύτερη ομιλία έγινε απ’ τον κ. Αθανασίου, που ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος και για βασικούς τομείς, όπως η οικονομία, το μεταναστευτικό ζήτημα, η διοικητική μεταρρύθμιση και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αλλά και το θέμα της διαφάνειας στον πολιτικό βίο.

Μετά από το βιογραφικό του που διάβασε ο κ. Κουτσαντώνης, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τής Ν.Δ. πήρε το λόγο και αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην αποδοχή της πρότασης που του έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, στο «πάθος» του προέδρου τής Ν.Δ. για την προστασία των θεσμών, το οποίο και κατέλυσε τις όποιες επιφυλάξεις είχε ο κ. Αθανασίου για να συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο κ. Αθανασίου έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού του κόμματος και έδωσε μεγάλο βάρος στα θεσμικά ζητήματα, που θα αποτελέσουν και το βασικό σκέλος της πολιτικής του ενασχόλησης. Ευχαρίστησε δημοσίως το Γιάννη Γιαννέλλη για την ανιδιοτελή και ακούραστη προσφορά του, για την αγάπη του στο κόμμα, και επεσήμανε πως του μεταφέρει την εκτίμηση του προέδρου στο πρόσωπό του.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στη Λέσβο, ο κ. Αθανασίου μίλησε για την ανάγκη η διοικητική μεταρρύθμιση να συντελεί στην ανάπτυξη ενός τόπου κι όχι όπως έγινε εδώ στο νησί με τον «Καλλικράτη», να επικρατήσει ένας άγονος υδροκεφαλισμός. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός σε νέα βάση, είπε ο κ. Αθανασίου, που με ένταση υποστήριξε για τον «Καλλικράτη» πως «η Λέσβος τον πλήρωσε και τον πληρώνει κάθε μέρα. Για αυτό η αλλαγή του θα αρχίσει από εδώ.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey