Ένταση με Χρυσαυγίτες στη Λήμνο

26/04/2012 - 14:40

Την εμφάνισή του έκανε στην αγορά της Μύρινας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Την εμφάνισή του έκανε στην αγορά της Μύρινας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Απριλίου εμφανίστηκε στην αγορά της Μύρινας η Χρυσή Αυγή μοιράζοντας φυλλάδια της οργάνωσης και η παρουσία των μελών του συγκεκριμένου κόμματος προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού.

Με ανακοίνωσή του, o ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου υποστηρίζει ότι ήταν «ιδιαίτερα προκλητική η παρουσία της ναζιστικής-ρατσιστικής και ταυτόχρονα εγκληματικής αυτής οργάνωσης, σε έναν τόπο που έχει δώσει νεκρούς στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Σε έναν τόπο που ο κόσμος του διακρίνεται για το δημοκρατικό-προοδευτικό φρόνημά του, σε έναν τόπο που οι μαύρες και εφιαλτικές φασιστικές ιδεολογίες δε βρήκαν ποτέ ανταπόκριση.».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όσο και αν τα μέλη της οργάνωσης αυτής, εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, προσπαθούν να “στρογγυλέψουν” το προφίλ της οργάνωσης, αποκρύβοντας το ναζιστικό-ρατσιστικό-εγκληματικό χαρακτήρα της, τα έντυπα που η ίδια η οργάνωση έχει εκδώσει, καθώς επίσης και οι πράξεις των μελών τους, δε δημιουργούν καμμία αμφιβολία.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey