«Αυτά δε γίνονται ούτε στα παιδικά πάρτυ», δηλώνει ο Γ. Γιαννέλλης, που περιμένει πειστικές εξηγήσεις απ’ τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Εξιλαστήριο θύμα της ποσόστωσης;

19/04/2012 - 14:10

Ομόθυμα η Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο καταδικάζει τον «ανήθικο» εξοστρακισμό του Γιάννη Γιαννέλλη απ’ το ψηφοδέλτιο του Νομού Λέσβου.

Ομόθυμα η Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο καταδικάζει τον «ανήθικο» εξοστρακισμό του Γιάννη Γιαννέλλη απ’ το ψηφοδέλτιο του Νομού Λέσβου, πράξη που από τα κεντρικά του κόμματος αποδίδεται στην ανάγκη να καλυφθεί η ποσόστωση μεταξύ των δύο φύλων. Ο ίδιος ο πολιτευτής, συντετριμμένος απ’ τη συμπεριφορά απέναντί του, δηλώνει πως αυτά δε γίνονται ούτε σε παιδικά πάρτυ και πριν αποφασίσει για τη μετέπειτα στάση του, θα περιμένει τον πρόεδρο του κόμματος να του δώσει πειστικές εξηγήσεις για την αιφνίδια αποπομπή του.

Το σοκ του αποκλεισμού του Γιάννη Γιαννέλλη απ’ το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ακολούθησε σκεπτικισμός, θυμός, αλλά και η έντονη αντίδραση πολλών κομματικών στελεχών που έσπευσαν να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, στην ανέντιμη, όπως τη χαρακτήρισαν, στάση του κόμματος προς το πρόσωπο και την ιστορία του.

«Με πήραν γνωστοί και άγνωστοι, πρόσωπα που ουδέποτε ανήκαν στους ψηφοφόρους μου, για να μου δηλώσουν την ολόθερμη στήριξή τους», ανέφερε ο κ. Γιαννέλλης μιλώντας στο «Ε» και επισημαίνοντας ότι όσοι αποφάσισαν τον αποκλεισμό του, σίγουρα δε θα περίμεναν αυτή την καθολική αντίδραση των εκλογέων της Λέσβου, του απλού κόσμου.

Σε αναμονή…
Ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε πως επεχείρησε απ’ το βράδυ της Τρίτης να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά και με άλλα στελέχη, δίχως να το καταφέρει, ενώ τώρα «περιμένει μόνο μια αξιοπρεπή απάντηση απ’ τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, που στήριξε με την υπογραφή του προκειμένου να αναλάβει την προεδρία του κόμματος». «Μετά θα καθορίσω τη στάση μου. Ίσως, με δεδομένη την κομματική μου νομιμοφροσύνη, να θεωρούν πως δε θα προβώ σε καμμία πράξη διαμαρτυρίας που θα θίξει και θα πληγώσει το κόμμα μου», συνέχισε ο ίδιος.

Χθες το βράδυ, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα, αν και στελέχη ανέφεραν πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν απ’ την Αθήνα αφορούσαν αποκλειστικά στην τήρηση της ποσόστωσης. Προκειμένου να μπουν γυναίκες την τελευταία στιγμή στην Αθήνα ή σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, διακινδυνεύοντας έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα που καθορίζουν τέτοιου μεγέθους περιφέρειες, αποφασίστηκε να «φυτευτούν» υποψήφιες σε μικρούς πληθυσμιακά νομούς, όπως της Λέσβου. Ανάλογη αποπομπή παλαιού βουλευτή υπήρξε και στα Δωδεκάνησα, όπου το ίδιο αιφνίδια έπαψε να είναι υποψήφιος και ο Κώστας Καραμάριος.

Στελέχη της Λέσβου ανέφεραν ακόμη πως θα υπάρξει συντονισμένη αντίδραση και απ’ τους άλλους υποψηφίους, δίχως όμως να επιβεβαιωθεί κάτι ανάλογο.

Στήριξη
Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος Δημήτρης Παπαγιαννίδης τόνισε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του φίλου και στενού συγγενούς μου Γιάννη Γιαννέλλη. Ο Γιάννης Γιαννέλλης είναι ένας αγωνιστής της παράταξης και μάλιστα στις δύσκολες περιόδους όρθωσε το ανάστημά του. Προσωπικά τον εκτιμώ και τον σέβομαι, διότι ήταν και ο αγαπημένος αναδεξιμιός του σεβαστού μου πατέρα. Οι εξελίξεις αυτές θεωρώ ότι θα αποδυναμώσουν το ψηφοδέλτιό μας σε μια κρίσιμη για τον τόπο περίοδο. Σαν υποψήφιος του κόμματος, τον καλώ να παραμερίσει την πικρία του και να συνδράμει στη νίκη της παράταξης.»

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Γιάννης Γιαννέλλης έχει μια μακρόχρονη πολιτική ιστορία στο Νομό Λέσβου, άμεσα συνδεδεμένη με το χώρο τής Ν.Δ. και όχι μόνο», ανέφερε με γραπτή του δήλωση ο Παύλος Βογιατζής, σημειώνοντας πως «οι αγώνες και η αγωνία του για την πρόοδο του τόπου και την ευημερία των κατοίκων είναι συνεχής και αναγνωρισμένη από φίλους και αντιπάλους. Η μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές είναι βέβαιο ότι αποδυναμώνει το πλέον ισχυρό ψηφοδέλτιο των τελευταίων δεκαετιών, όπως είχε ομολογηθεί από όλους. Προσωπικά εκφράζω την έντονη δυσαρέσκειά μου για τον ξαφνικό και ανεξήγητο αυτό αποκλεισμό.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey