Ο Νίκος Σηφουνάκης και το πρωτοσέλιδο στον «Τύπο της Κυριακής»

Σύγκρουση με φόντο τις εκλογές

10/04/2012 - 17:42

Στην επικαιρότητα βρέθηκε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, με πρωτοσέλιδο την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». Η εφημερίδα χαρακτήρισε ένα υπηρεσιακό σημείωμα προς το διοικητικό διευθυντή τής ΔΕΗ ως «πολιτικό ρουσφέτι πρώτου μεγέθους εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με βασικό πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας, κ. Νίκο Σηφουνάκη.

Στην επικαιρότητα βρέθηκε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, με πρωτοσέλιδο την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». Η εφημερίδα χαρακτήρισε ένα υπηρεσιακό σημείωμα προς το διοικητικό διευθυντή τής ΔΕΗ ως «πολιτικό ρουσφέτι πρώτου μεγέθους εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με βασικό πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας, κ. Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος προκειμένου να εξυπηρετήσει ψηφοφόρο της περιφέρειάς του, δε διστάζει να ζητήσει από το διοικητή τής ΔΕΗ να κλείσει τα μάτια στο νόμο ή, ακόμη χειρότερα, να παρανομήσει!».

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, στις 3 Φεβρουαρίου 2012 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, απέστειλε επιστολή προς το διοικητή τής ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, με την οποία του ζητούσε να παρακάμψει απόφαση του ΑΣΕΠ προκειμένου να διατηρήσει στη θέση της Επιχείρησης εργαζόμενη στη Λήμνο.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσελήφθη στον Τομέα Παραγωγής τής ΔΕΗ Λήμνου την 1η Μαρτίου 2011, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό τού ΑΣΕΠ. Ωστόσο, συνυποψήφιά της υπέβαλε ένσταση για την πρόσληψη αυτή, η οποία έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η πρώτη να χάσει τη θέση της. Ο κ. Σηφουνάκης, στις 3 Φεβρουαρίου απέστειλε έγγραφο προς τον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εξετάσετε την περίπτωσή της και εάν είναι εφικτό, από υπηρεσιακή άποψη, να συνεχίσει να εργάζεται και αυτή στη ΔΕΗ, ανεξάρτητα από την εφαρμογή από την Επιχείρηση της νεώτερης απόφασης του ΑΣΕΠ».

Απάντηση
Την ίδια μέρα, το Γραφείο του κ. Σηφουνάκη προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας: «Προφανώς και δεν πρόκειται για κάποιο παρασκηνιακό “ραβασάκι” προκειμένου να γίνει κάποια ψηφοθηρική εξυπηρέτηση.

Αντιθέτως, πρόκειται για επίσημο έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία, αλλά και με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Νίκου Σηφουνάκη, προς το διοικητή τής ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό. Συνεπώς πρόκειται για μια απόλυτα διαφανή και καθαρή διαδικασία.»

Όπως αναφέρεται, «δεν ευσταθούν σε καμμία περίπτωση οι υπερβολικοί χαρακτηρισμοί που περιέχει το δημοσίευμα ότι δήθεν ζητείται από το διοικητή τής ΔΕΗ να κλείσει τα μάτια στο νόμο ή να παρανομήσει.

Σκοπός της επιστολής υπήρξε η ενημέρωση της διοίκησης για την προσφυγή της ενδιαφερόμενης στη Δικαιοσύνη - η οποία έχει προσληφθεί με τις διαδικασίες τού ΑΣΕΠ - και να εξεταστεί με βάση τους κανονισμούς αν είναι εφικτό να παραμείνει στην εργασία της, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει κενή θέση στην ειδικότητά της, έως ότου υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey