Εντάχθηκε η ολοκλήρωση του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, με απόφαση Μουτζούρη

Το αποχετευτικό σύστημα εις την Αγία Παρασκευή

14/01/2021 - 14:28

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας το έργο «Ολοκλήρωση Αποχέτευσης Αγίας Παρασκευής Δήμου Δυτικής Λέσβου». Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 4.979.373,00€ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθεί τέλος στη μεγάλη ρύπανση που παρατηρείται στον Κόλπο Καλλονής δεδομένου ότι εκεί καταλήγουν λύματα της Αγίας Παρασκευής. Το έργο είχε ξεκινήσει, είχε μείνει μισό και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην ολοκλήρωσή του.

Το έργο

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση της αποχέτευσης ακάθαρτων του οικισμού Αγίας Παρασκευής του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με την κατασκευή τμημάτων του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού και την σύνδεση τους με τους νέους υφιστάμενους αγωγούς ώστε να ολοκληρωθεί και να καταστεί χωριστικό το αποχετευτικό σύστημα του οικισμού και το σύνολο της παροχής ακαθαρτών να οδηγηθεί για επεξεργασία στην Ε.Ε.Λ Καλλονής. Το έργο θα συμπληρωθεί με την προμήθεια ενός καινούργιου αποφρακτικού οχήματος.

Χρόνια ημιτελές το έργο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης σε δήλωσή του ανέφερε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την Αγία Παρασκευή αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς λόγω της σημερινής κατάστασης υπήρχε μεγάλη ρύπανση στον Κόλπο της Καλλονής, όπου καταλήγουν τα λύματα. Είναι ένα έργο που είχε μείνει εδώ και χρόνια ημιτελές και χαίρομαι ιδιαίτερα που το προχωράμε και θα το ολοκληρώσουμε».

Το αποχετευτικό σύστημα εις την Αγία Παρασκευή

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey