«Τουμπεκί» για το 7Α

Πυρά Περιφέρειας κατά Βαλσαμίδη για το έργο του δρόμου Αμπελικού – Σταυρού

16/09/2022 - 14:30 Ενημερώθηκε 16/09/2022 - 16:54

Στην προεκλογική περίοδο αποδίδει, το ενδιαφέρον του περιφερειακού συμβούλου και πρώην αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Θεόδωρου Βαλσαμίδη, για το έργο του νέου οδικού άξονα Αμπελικού – Σταυρού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ανακοίνωσή της που ακολούθησε της επιστολής του περιφερειακού συμβούλου.

Ο κ. Βαλσαμίδης στην επιστολή του ζητούσε επιτάχυνση της δημοπράτησης του έργου που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 7Α τον Δεκέμβριο του 2021, μετά από πρόταση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Η Περιφερειακή Αρχή κάνει λόγο για επεισόδιο αυτοπροβολής του απομονωμένου, όπως χαρακτηρίζει, Περιφερειακού Συμβούλου, Θεόδωρου Βαλσαμίδη και αφού επικαλείται μια σειρά από χαρακτηριστικά του έργου αναφέρει ότι το έργο «ξεκίνησε με την ανάθεση της μελέτης το 2007 και  η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είναι εκείνη που το «τρέχει» ώστε να το υλοποιήσει».

Παράλληλα η Περιφερειακή Αρχή σημειώνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα πριν τις 16-11-2022, όταν και θα γίνει η δικάσιμος των απαλλοτριώσεων, ενώ επιμελώς δεν κάνει  καμία αναφορά στην υπαγωγή του έργου στο άρθρο 7Α του Νόμου 2882/2001 που προβλέπει την «Πραγματοποίηση εργασιών πριν τον προσδιορισμό αποζημίωσης»!!!

Το δελτίο της Περιφέρειας

Στο νέο σκόπιμο επεισόδιο της αυτοπροβολής του απομονωμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θοδωρή Βαλσαμίδη, (αυτή την φορά για το έργο της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Αμπελικού – Σταυρού) για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, σημειώνουμε τα εξής:

Η βελτίωση της επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού είχε ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού», συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000,00 € (στον οποίο περιλαμβάνονται τέσσερα υποέργα, ως εξής: το υποέργο της ομώνυμης εργολαβίας, το υποέργο των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων, το υποέργο των δαπανών ΟΚΩ και το υποέργο των δαπανών αρχαιολογίας).  

Η αναγκαστική απαλλοτρίωση κηρύχθηκε με την αριθ. 94/29-10-2020 (ΦΕΚ 765/19-11-2020) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου.

Η δικάσιμος των απαλλοτριώσεων είναι στις 16-11-2022.

Αμέσως μετά η Περιφέρεια θα προχωρήσει την διαδικασία της δημοπράτησης προκειμένου το έργο να μπει στην τελική ευθεία υλοποίησης του.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε με την ανάθεση της μελέτης το 2007 και  η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είναι εκείνη που το «τρέχει» ώστε να το υλοποιήσει.

 Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια  μεγάλα έργα που σήμερα προχωράνε και βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης είχαν βαλτώσει. Οι πολίτες έχουν και κρίση και αντίληψη. 

Είναι  προφανές πως ο κ. Βαλσαμίδης  έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κάθοδο του στις επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του φυσικά.

Αυτό που δεν είναι ωστόσο δικαίωμα του είναι η απαξίωση, τα «κατόπιν ενεργειών μου»  και οι «υποδείξεις» προς την  Περιφερειακή Αρχή για έργα που επί θητείας του ήταν στα συρτάρια και βγήκαν προεκλογικά και μόνο.  Η αλαζονεία της εξουσίας, η οποία τον είχε κυριεύσει και τον είχε φτάσει να μιλά και να συμπεριφέρεται με πολιτική έπαρση δεν είναι καλός οδηγός για την συνέχεια της πολιτικής του καριέρας εάν επιθυμεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey