Ο γνωστός δημοσιογράφος ανακοινώνει και επίσημα μετά το Πάσχα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο «κύβος ερρίφθη» για τον Σταμάτη Μαλέλη

22/04/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 22/04/2022 - 13:14

Το τελευταίο διάστημα έντονη είναι η φημολογία ότι ο γνωστός Λέσβιος δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να εμπλακεί ενεργά στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Φέρεται δε αποφασισμένος να κάνει το επόμενο βήμα και να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του, μετά τις γιορτές του Πάσχα, θέλοντας με αυτή του την κίνηση να επιβεβαιώσει τις προθέσεις του από τώρα.  

Να σημειώσουμε πάντως ότι και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Περιφέρεια, και είχε και παρασκηνιακές επαφές στα νησιά, χωρίς ωστόσο να έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ωστόσο, όντας την τότε εποχή και υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, και από τους βασικούς συνεργάτες της αείμνηστης Φ. Γεννηματά, που τον ήθελε στο στενό επιτελείο της εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης που αναμενόταν, τελικά το εγχείρημα αυτό δεν ολοκληρώθηκε τότε. Φαίνεται όμως ότι το ενδιαφέρον του για την διεκδίκηση της περιφερειακής αρχής του Βορείου Αιγαίου όχι μόνο δεν έπαψε, αλλά μάλλον ενισχύθηκε, αφού οι πληροφορίες θέλουν να είναι αποφασισμένος, τούτη τη φορά να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην περιοχή μας. Γι αυτό και έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα οι επισκέψεις του στη Λέσβο, όπου έχει συνεχείς επαφές με πρόσωπα που έχουν παρουσία στα τοπικά δρώμενα, είτε μέσω της αυτοδιοίκησης, είτε εκπροσωπώντας άλλους τοπικούς φορείς και κλάδους. Η παρουσία αυτή και οι επαφές δεν είναι άσχετες της πρόθεσής του να εμπλακεί στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και να ηγηθεί ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου, όπως αφήνει να εννοηθεί στους συνομιλητές του, που θα διεκδικήσει την Περιφερειακή αρχή του βορείου Αιγαίου. 

Και επίσημη ανακοίνωση 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, φαίνεται ότι ο «κύβος ερρίφθη» και είναι πλέον ειλημμένη η απόφασή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, αναζητώντας νέες ισορροπίες και με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί «άγνωστοι» παράμετροι. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Στ. Μαλέλης προσανατολίζεται άμεσα, ενδεχομένως μετά τις γιορτές του Πάσχα και πάντως πριον το καλοκαίρι, να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του, γεγονός που δείχνει την αποφασιστικότητά του να είναι από τώρα παράγοντας διεργασιών εν όψει των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, σε περιφερειακό επίπεδο. 

Οι άλλοι διεκδικητές 

Σε ότι αφορά τις άλλες γνωστές, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, υποψηφιότητες, προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι, και πάντα σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις των «πρωταγωνιστών» που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, ότι ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης προτίθεται να ξαναδιεκδικήσει την περιφερειακή αρχή. Ωστόσο από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα έχει την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, αν και πολιτικά κινείται στον ίδιο χώρο, κυρίως λόγω της στάσης του στο μεταναστευτικό, κάτι που προφανώς επιδίωξε και επιδιώκει, αλλά χωρίς προς το παρόν αποτέλεσμα. Πάντως το γεγονός ότι ο Κ. Μουτζούρης και πριν λίγες μέρες από τη Σάμο έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξει κανένα χρίσμα και ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος, όπως και το 2019, μάλλον θεωρεί ότι θα παραμείνει κλειστή η «πόρτα» του Μαξίμου σε ότι αφορά τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο το τι τελικά θα στηρίξει η ΝΔ στην Περιφέρεια, δεν χωρεί καμιά αμφιβολία, ότι είναι μια επιλογή που θα επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό στην περιοχή μας και προφανώς και τους συσχετισμούς των επόμενων περιφερειακών εκλογών, όπως και να έχει. 

Και το νέο στοιχείο, που επίσης έχουμε σε ότι αφορά τα της Περιφέρειας, προκύπτει μετά την πρόσφατη δήλωσή του, κατά τη συνέντευξη του Γιάννη Σπιλάνη στο τελευταίο φύλλο του «Ε», όπου μεταξύ των άλλων και ερωτώμενος σχετικά, στη λιτή του απάντηση διευκρίνισε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης, προφανώς και με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατόπιν τούτων είναι προφανές ότι σιγά σιγά διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό των ερχόμενων περιφερειακών εκλογών, με την υποψηφιότητα του Στ. Μαλέλη, να είναι το νέο πρόσωπο, τουλάχιστον προς το παρόν σε ότι αφορά τους επικεφαλής που θα διεκδικήσουν την περιφερειακή αρχή. Η εμπλοκή του Στ. Μαλέλη είναι ομολογουμένως μια υποψηφιότητα που αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν επώνυμο συμπατριώτη μας με επιτυχημένη διαδρομή στον επαγγελματικό του χώρο, από ηγετικές θέσεις ευθύνης, παλιότερα στο ΣΚΑΙ και τώρα στο MEGA. Περισσότερα προφανώς θα έχουμε να πούμε μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, την οποία και αναμένουμε.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey