Με αφορμή τα προβλήματα στη Σάμο που ακόμη δεν έχουν λυθεί

Άσκηση πολιτικής πίεσης ζητά ο Γεωργούλας

01/11/2021 - 13:55

Άσκηση πολιτικής πίεσης στους αρμόδιους της Αθήνας ζητά με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ο Άλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας με αφορμή τα προβλήματα που ακόμη δεν έχουν λυθεί στην Σάμο από τον σεισμό. Μάλιστα επισημαίνει ότι η σύσταση επιτροπής και η συνάντηση με κυβερνητικό εκπρόσωπο –που τελικά δεν έγινε- δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση

Στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο στη Σάμο, η παράταξη μας, θυμίζοντας στις υπόλοιπες παρατάξεις τον ύψιστο πολιτικό ρόλο του οργάνου, πρότεινε την άσκηση πίεσης με οργάνωση συγκέντρωσης και συναντήσεις με πρωθυπουργό και Βουλή με αποστολή κλιμακίου από το συμβούλιο των επικεφαλής των παρατάξεων, φορέων και των αθηναϊκών συλλόγων Σαμιωτών για την ταχύτατη προώθηση των αιτημάτων των σεισμόπληκτων του νησιού. Η περιφερειακή αρχή αφού μας θύμισε «πόσο αποτελεσματική και γρήγορη» είναι η κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα, βρήκε διέξοδο από τη δύσκολη θέση με την πρόταση της Συμπαράταξης Πολιτών και του Γιάννη Σπιλάνη, να προηγηθεί συνάντηση της επιτροπής εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, πρόταση που υπερψήφισε. 

Τελικά ο υφυπουργός δεν δέχτηκε ούτε να δει την επιτροπή αυτή, όπως άλλωστε ήταν το αναμενόμενο καθώς δεν είχε δεχθεί ούτε την πρόσκληση να έρθει στο περιφερειακό συμβούλιο. 

Πολύτιμος χρόνος χάθηκε, χρόνος σημαντικός για τους σεισμόπληκτους της Σάμου. 

Ελπίζουμε τώρα οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι να κατάλαβαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και να μην συνεχίζουν με τη δράση τους εντός του συμβουλίου να εκμηδενίζουν τον πολιτικό χαρακτήρα του περιφερειακού συμβουλίου. Στο επόμενο συμβούλιο, επαναφέρουμε την πρόταση μας. Άσκηση πολιτικής πίεσης στους αρμόδιους στην Αθήνα, άμεσα. 

Να είμαστε όλοι εκεί. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey