Επιστολή Αντωνέλλου σε Κύτελη - Ζητά την ενίσχυση των Κοινοτήτων με προσωπικό και χρηματοδότηση και ουσιαστική λύση στο ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, χωρίς πασαλείμματα

Σε ρόλο γλάστρας οι Κοινότητες

12/01/2021 - 10:35

Επιστολή στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, έστειλε ο πρόεδρος των Παμφίλων Αντώνιος Αντωνέλλος, με αφορμή τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες και στον διακοσμητικό ρόλο που κατέληξαν σήμερα να έχουν.

Ο κ. Αντωνέλλος ζητά να πάψουν οι Κοινότητες να έχουν ρόλο «γλάστρας», να στελεχωθούν με προσωπικό και να υπάρχει μόνιμη χρηματοδότηση για να λύνονται άμεσα τα προβλήματα καθημερινότητας. Ακόμη τονίζει ότι πρέπει να γίνει ουσιαστικό έργο αγροτικής οδοποιίας δεδομένου ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες του νησιού είναι η αγροτική οικονομία και ο πρωτογενής τομέας.

Ο κ. Αντωνέλλος ζητά να προωθηθεί η επιστολή του στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) χωρίς όπως σημειώνει κομματικές παρωπίδες και κομματικά στερεότυπα.

 

Η επιστολή

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

 κ. Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, αγαπητές και αγαπητοί Δημοτικοί σύμβουλοι, αρχίζοντας θέλω να ευχηθώ σε όλους, σας και στις οικογένειες σας, ένα ειρηνικό, δημιουργικό με υγεία και αγάπη 2021. Έχοντας ήδη 16 μήνες ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παμφίλων οφείλω να επισημάνω κάποιες αδυναμίες, απευθυνόμενος σε όλους σας. Δήμος και Κοινότητα αποτελούν δύο οργανισμούς που συγκροτούν τον Α . βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν νοείται Δήμος χωρίς Κοινότητα και το αντίστροφο, ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου. Οι Κοινότητες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Όμως με την συνένωση των Δήμων , οι Κοινότητες έμειναν μόνες τους χωρίς χρήματα, χωρίς μηχανήματα, χωρίς επαρκή και μόνιμο προσωπικό.

Όλα τα παραπάνω συγκεντρώθηκαν στις μητροπόλεις των Δήμων παρόλο που ουσιαστικά ανήκουν σε όλους τους Δημότες. Η ψυχή των Δήμων είναι οι Κοινότητες και όμως ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός. Οι αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων πρέπει να είναι δεσμευτικές. Ο Δήμος πρέπει να εκτελεί τις προγραμματισμένες προτάσεις της κάθε Κοινότητας, οι οποίες είναι και οι μόνες που γνωρίζουν το κάθε πρόβλημα της περιοχής τους.

 Να στελεχωθούν με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και να υπάρχει μόνιμη και επαρκής χρηματοδότηση για την άμεση λύση προβλημάτων της καθημερινότητας (αλλαγή λαμπτήρων , βρύσης , σωλήνα ύδρευσης , φτιάξιμο μιας λακκούβας, πλακοστρώτου, ένα παγκάκι κ.α ) που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα και πρέπει να απευθυνόμαστε στον Δήμο περιμένοντας να ενεργήσει . Η ίση χρηματοδότηση των εργολαβιών της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες για καθαριότητα, κοπή χόρτων, κλάδεμα δέντρων, αγροτική οδοποιία, έχει ως αποτέλεσμα την ανεπαρκή και ελλιπή εκτέλεση των εργολαβιών για το χωριό μας αλλά και τα γύρω χωριά , που από μόνα τους γεωγραφικά - χωροταξικά - πληθυσμιακά, μπορούν να αποτελούν μία Δημοτική Ενότητα.

 Στο τέλος θα αναφερθώ στην αγροτική οδοποιία, κύριας σημασίας για την ευρύτερη οικονομία του νησιού. Ο τρόπος εκτέλεσης που εφαρμόζεται έως σήμερα δεν έχει αποτέλεσμα .

 Εκτιμώ ότι πρέπει να εκπονηθεί μία μελέτη τουλάχιστον ανά Δημοτική Ενότητα ώστε υλοποιώντας την , να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μόνιμη εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα χωράφια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου που θα συμβάλλει στην αύξηση του αγροτικού-γεωργικού-κτηνοτροφικού εισοδήματος .

 Ευελπιστώ ότι όλα τα παραπάνω θα ληφθούν υπόψη σας δίνοντας λύσεις προωθώντας ορισμένα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και ΚΕΔΕ, χωρίς κομματικές παρωπίδες και κομματικά στερεότυπα .

Όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε και μία φορά για τον τόπο μας, το νησί μας, που τόσο αγαπάμε και όχι για άλλους .

 

 Με εκτίμηση

Αντωνέλλος Αντώνιος

Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Παμφίλων

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey