Συνάντηση Κύτελη Gminder

«ΌΧΙ στον Καρά Τεπέ ΝΑΙ στο ΚΥΤ εκτός κατοικημένη περιοχής»

23/09/2021 - 10:52 Ενημερώθηκε 23/09/2021 - 13:31

Τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη συνάντησε εχθές η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), και επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Μπεάτε Γκμίντερ κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο Μυτιλήνης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων της κας Γκμίντερ με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά έδειξε, όπως σημειώνεται, μηδενική ανοχή, ζητώντας από την ΕΕ τις δεσμεύσεις που ζήτησε και από την Ελληνική Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή ζήτησε το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ μέχρι το Νοέμβριο, την επιτάχυνση της αποσυμφόρησης της δομής στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ και την δημόσια δέσμευση ότι η δομή στο πεδίο βολής θα κλείσει και ότι θα δοθεί ανάλογη λύση στη Λέσβο όπως αυτή της Σάμου δηλαδή της δημιουργίας νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής (ΚΕΔ) εκτός κατοικημένης περιοχής και αστικού ιστού, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης.

«Η κυρία Gminder μεταξύ άλλων συμφώνησε ότι υπήρξαν δυσκολίες και καθυστερήσεις οι οποίες όμως ξεπεράστηκαν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. Συμπλήρωσε επίσης ότι σε όσους την ρωτάνε αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει ο ΚΑΡΑ ΤΕΠΕΣ (Μαυροβούνι) ανοιχτός, απαντάει στα ελληνικά: «ΟΧΙ». Ο Δήμος Μυτιλήνης ξεκάθαρα δηλώνει ότι μένει σταθερός στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα ανεχτεί ποτέ ως μόνιμη δομή τον Κάρα Τεπέ, είτε αυτός έχει ψηλούς είτε έχει χαμηλούς φράχτες» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey