Η θέση Μαστρογιάννη & Βιόλατζη για το μεταναστευτικό & οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν

«Ναι σε κλειστό & ελεγχόμενο χώρο»

21/01/2022 - 13:11 Ενημερώθηκε 21/01/2022 - 13:14

Στην Κοινότητα Παναγιούδας συναντήθηκαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Παναγιούδας και Μόριας, Ευάγγελος Βιόλατζης και Ιωάννης Μαστρογιάννης, την Πεμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 με τους Γενικό Γραμματέα Ασύλου Μάνο Λογοθέτη και Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης Ευάγγελο Κωνσταντίνου.

Οι δύο πρόεδροι, όπως σημειώνουν εξέφρασαν στον Λογοθέτη την αγωνία τους «για την προσωρινή δομή του Μαυροβουνίου που τείνει να μετατραπεί σε μόνιμη» τονίζοντας ότι στα χωριά τους το τελευταίο διάστημα άρχισαν να περιφέρονται πάλι πρόσφυγες και μετανάστες και παρατηρούνται κλοπές σε σπίτια.

«Από την αρχή του έτους 2022 και παρά την καλή φύλαξη των συνόρων, έχουμε 90 αφίξεις κυρίως Σομαλών και Αφγανών και εκφράσαμε την αγωνία μας ότι το φαινόμενο θα συνεχισθεί» αναφέρουν και προσθέτουν : «Όλοι παραδεχόμαστε ότι κάποια δομή πρέπει να υπάρχει στο νησί μας για την καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων-μεταναστών και επαναλάβαμε την πάγια θέση μας της δημιουργίας ενός κλειστού και ελεγχόμενου χώρου μακριά από κατοικημένες περιοχές και εκτός του κοινωνικού ιστού προς όφελος και των κατοίκων του Νησιού και των ίδιων των προσωρινώς διαμενόντων προσφύγων και μεταναστών».

Οι απλήρωτες ζημιές

Με τον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού συζητήθηκαν οι ανεπανόρθωτες ζημιές που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια οι κάτοικοι Μόριας και Παναγιούδας, απ΄τους πρόσφυγες –μετανάστες, με του κκ. Βιόλατζη και Μαστρογιάννη να ζητούν να ληφθεί μέριμνα για αποκατάσταση των παραπάνω, καθώς και με την κατάλληλη νομοθεσία να διευκολυνθούν οι παθόντες για την λήψη των αποζημιώσεων έτους 2019 και 2020.

Τέλος στο δελτίο Τύπου σημειώνεται : «να τρέξουν εις δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες παραχώρησης του πρώην Κ.Υ.Τ Μόριας στον Δήμο Μυτιλήνης για την αξιοποίηση του προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey