Με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ για τοποθέτηση του Π.Ανδριώτη ως «αμισθί» συμβούλου του προέδρου της

Μαμάκος μιλά για πολιτικό τυχοδιωκτισμό!

20/10/2021 - 14:46 Ενημερώθηκε 21/10/2021 - 13:03

Αναταράξεις έφερε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ) να υπερψηφίσει την πρόταση του προέδρου Γιώργου Φλώρου να αναλάβει τη θέση άμισθου Συμβούλου ο Παναγιώτης Ανδριώτης.

Την πρόταση αυτή καταψήφισε  μόνο ο Θεόδωρος Βουνατσής μέλος της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» με επικεφαλής τον Μιχάλη Μαμάκο. Για το ιστορικό θα πρέπει να πούμε ότι ο Παναγιώτης Ανδριώτης ήταν και εκείνος σύμβουλος με την παράταξη του κ. Μαμάκου. Η ρήξη στις σχέσεις ήρθε όταν η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» έβαλε πλάτη στις θέσεις της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα σε ότι είχε να κάνει με το μεταναστευτικό, με τον κ. Ανδριώτη να διαφωνεί σε ότι έχει να κάνει με τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής ασκώντας έντονη κριτική. Τα ερωτηματικά που γεννιούνται έχουν να κάνουν πως & γιατί έγινε η συγκεκριμένη επιλογή, με ποιό σκεπτικό και με ποιανού πρωτοβουλία, δεδομένου ότι ο κ. Ανδριώτης είναι αιρετός σύμβουλος-είναι ανεξάρτητος πλέον- και μάλιστα της αντιπολίτευσης. Πάντως ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι σύνηθες και γι αυτό προκάλεσε έκπληξη η συγκεκριμένη απόφαση.

Με αφορμή αυτή την απόφαση της ΔΕΥΑΛ ο επικεφαλής της παρ'αταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» Μιχ. Μαμάκος έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

Μαμάκος : Δικαιώνεται η στάση μας για άλλη μια φορά

Όπως είναι αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή έφερε αναταράξεις στην Δημοτική Παράταξη Μαμάκου ο οποίος δεν διστάζει να ειρωνευτεί αυτή την νέα συνεργασία καθώς σε ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά: «Προτείνουμε στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής να διοργανωθεί μια εκδήλωση όπου θα τιμηθούν όλοι οι άμισθοι και οι εθελοντές της. Πολλοί μαζεύτηκαν και πρέπει να τους τιμήσουμε…»

Ο κ. Μαμάκος κάνει λόγο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και για πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χαιρόμαστε γιατί διαπιστώνουμε πλέον ότι συγκεκριμένα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, τα οποία πολέμησαν με κάθε τρόπο την δική μας συνεργασία, συμπράττουν πλέον με τους θιασώτες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και δικαιώνουν για μια ακόμη φορά την στάση μας να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και στις θέσεις μας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Άλλη μια συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε χτες, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ανδριώτη να αναλαμβάνει μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ στην οποία μειοψήφησε μόνο ο  δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας Θεόδωρος Βουνατσής, καθήκοντα άμισθου εξωτερικού συνεργάτη οικονομικών και διαχείρισης προσωπικού.  Μια συνεργασία που δεν μας προξενεί καμία απολύτως εντύπωση, καθώς στην μικρή κοινωνία και την πολιτική σκηνή του τόπου μας όλοι γνωριζόμαστε με όλους. Και θα ήταν ανάξια λόγου, αν δεν αποτελούσε για την παράταξη μας μια ακόμα δικαίωση της στάσης και της πορείας που κρατάμε αυτά τα δυο χρόνια ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο κ. Ανδριώτης ο οποίος διεγράφη από την παράταξη μας προ μηνών, είχε πολλάκις αναφέρει ότι οι συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση είναι θεμιτές αρκεί να γίνονται κάτω από ένα πολιτικό πλαίσιο και όχι σε μια διαδικασία πλειοδοσίας. Την ίδια ακριβώς άποψη είχαμε και έχουμε και εμείς ως παράταξη, την ίδια θέση κρατήσαμε μέχρι σήμερα και την ίδια θα συνεχίσουμε να έχουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δυστυχώς όμως για τον κ. Ανδριώτη, αποδεικνύεται πως οι δικές του θέσεις και απόψεις άλλαξαν στην πορεία και η καρεκλοκενταυρία και ο αμοραλισμός υπερίσχυσαν για εκείνον.

Και αυτός είναι και ο λόγος που η δική μας παράταξη δεν επέλεξε να συρθεί σε μια συνεργασία η οποία θα είχε ως βάση την καρέκλα και τα οικονομικά οφέλη , ως αντιστάθμισμα στο ναι σε όλα, κάτι που απορρίψαμε από την πρώτη στιγμή και το κάναμε σαφές σε όλους τους τόνους».

Καταλήγοντας ο κ. Μαμάκος εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Ανδριώτη στα νέα του καθήκοντα ως οικονομικός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Φλώρου και ελπίζει να προχωρήσει και το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το έργο της Λαγκάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey