Ανακοίνωση Χιωτέλλη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Η επικεφαλής της παράταξης Με πυξίδα τον Πολίτη, Εριφύλλη Χιωτέλλη Η επικεφαλής της παράταξης Με πυξίδα τον Πολίτη, Εριφύλλη Χιωτέλλη Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση»

02/12/2022 - 11:00

«Χρέος όλων των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη για να ανατρέψουν αυτό το δυσοίωνο μέλλον που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» αναφέρει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μυτιλήνης «Με πυξίδα  τον πολίτη», Εριφύλη Χιωτέλλη.

Του δελτίου Τύπου προηγήθηκε το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος [ΚΕΔΕ] που διεξήχθη από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου στον Βόλο. Κατά την διάρκεια αυτού, όπως σημειώνει η κα Χιωτέλλη «εμβρόντητοι οι Δήμαρχοι άκουσαν τις εξαγγελίες της ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ αναιρούσαν τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, για επιπλέον επιχορήγηση των Δήμων με 120 εκατομμύρια (καθώς αυτά δεν εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του νέου έτους) ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που έχουν συσσωρευτεί από το 2020 έως το 2022 λόγω κορωνοιού, ενεργειακής κρίσης και αύξησης των τιμών των πρώτων υλών για κατασκευαστικά έργα».

Ακολούθως προσθέτει: «Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κ. Μητσοτάκης αιφνιδίασε ακόμα και τους Δημάρχους της φιλοκυβερνητικής παράταξης, (οι οποίοι δεν ήξεραν πως να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα) αφού στη συνέχεια ανακοίνωσε και μείωση κατά 5 εκατομμύρια της τακτικής επιχορήγησης για το 2023 και μηδενική πρόβλεψη για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους!».

Καταλήγοντας σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Το κεντρικό λοιπόν σύνθημα του Συνεδρίου «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση-Καλύτερη Ελλάδα» από την επόμενη κιόλας του Συνεδρίου φαντάζει γελοίο μπροστά στον κίνδυνο χρεωκοπίας των Δήμων που φαίνεται να είναι το μόνο μέλλον που «διασφαλίζει» η κυβέρνηση  Μητσοτάκη για την τοπική αυτοδιοίκηση!

Αυτά βέβαια δεν θα τα ακούσετε σε κανένα κανάλι όμως, όσο κι αν τους μπουκώνουν το στόμα με ευρώ για να κρύβουν την αλήθεια  η αλήθεια είναι παρούσα και θα εκδικηθεί!».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey