Η ανακοίνωση

Φωτογραφικές προσλήψεις καταγγέλλει ο Χήρας

04/01/2022 - 11:54 Ενημερώθηκε 04/01/2022 - 12:08

«Η πρόσληψη των Μηχανικών να γίνει με αξιοκρατικά και δίκαια προσόντα και όχι με Φωτογραφίες» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης ξεκινάμε του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Νικόλαος Χήρας με αφορμή το πρόσφατο θέμα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και είχε τίτλο: «Προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου  προσωπικού για κάλυψη δύο (2) θέσεων».

Οι ενστάσεις του κ. Χήρα εδράζονται στο γεγονός ότι στον διαγωνισμό έχουν τεθεί οι όροι να είναι και  Δημότες  Δήμου Δυτικής Λέσβου και μεταξύ άλλων να είναι και από πολύτεκνη οικογένεια.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Στις 12-4-2021 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην οποία τυγχάνει να είμαι μέλος της καθώς και ο συνάδελφος Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στη συζήτηση των θεμάτων εκτός από τα τακτικά θέματα, η Δημοτική Αρχή έθεσε θέμα συζήτησης για λήψη απόφασης σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα με τίτλο: «Προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου  προσωπικού για κάλυψη δύο (2) θέσεων» και ειδικότερα , μία (1) θέση Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Πολιτικών  Μηχανικών και μία(1) θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος.

Στην αντίδρασή μου ότι το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί  ως εκτός ημερήσιας διάταξης γιατί δεν θεωρείται ως κατεπείγον δεν δικαιώθηκα γιατί η πλειοψηφία των μελών που ανήκει στη Δημοτική Αρχή αποφάσισε να το  συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση.

Η παράταξή μας καταψήφισε  την εισήγηση του θέματος, όχι γιατί το θέμα δεν έπρεπε να συζητηθεί και να ψηφισθεί αλλά η καταψήφιση έγινε κυρίως για τους όρους που τέθηκαν για τους υποψήφιους υπαλλήλους για πρόσληψη που είναι τέτοιοι ώστε να φωτογραφίζονται άτομα για πρόσληψη.

Δεν είναι επιτρεπτό στα  προσόντα  των υποψηφίων  να τίθενται οι όροι να είναι και  Δημότες  Δήμου Δυτικής Λέσβου και μεταξύ άλλων να είναι και από πολύτεκνη οικογένεια (!!!).
Το μόνο που δεν συμπεριέλαβαν είναι και η κατοικία  τους να είναι δίπλα στο Δημαρχείο (!!!)
Είναι κρίμα να αποκλείονται πτυχιούχοι από το υπόλοιπο μέρος του Νησιού και κατ' επέκταση γιατί να μην  μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και όλα τα Ελληνόπουλα  με τα ίδια προσόντα;  

Ζητώ λοιπόν έστω  την ύστατη στιγμή να αποσυρθούν όλοι  οι όροι εκτός αυτών που τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος και τα πτυχία των Πανεπιστημίων ώστε να υπάρχει ισότητα σε όλα  τα Ελληνόπουλα που κατοικούν σε ολόκληρη τη Χώρα.

Το αίτημά μου αυτό έχει τεθεί αρκετές φορές στην Οικονομική Επιτροπή από  τον Απρίλιο χωρίς καμία ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή.

Αυτό  με ανάγκασε να προβώ σε αυτή την ανάρτηση και περιμένω η πρόσληψη των Μηχανικών να γίνει με αξιοκρατικά και δίκαια προσόντα και όχι με Φωτογραφίες».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey