Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στον Δήμο Μυτιλήνης

Έρχονται οι αδελφοί Τσαχουρίδη

24/08/2022 - 11:30 Ενημερώθηκε 24/08/2022 - 14:49

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακίρης ενημερώνουν πως, καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Μυτιλήνης οργανώνει  τέσσερις ακόμη εκδηλώσεις.

Αναλυτικότερα στις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη, με τίτλο «Μνήμη μας: Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα», στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 21:00 [με τιμή εισιτηρίου μόνο 7 ευρώ].

Από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Έναρξη Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την  Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει αντάμωμα όλων των χορευτικών Συλλόγων Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα, στο μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας και ώρα 8 μ.μ. και τέλος στις 18 Σεπτεμβρίου το πρωί στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, και θα δοθούν τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού «Η Μικρασιατική καταστροφή και η Λέσβος (1922-2022): 100 χρόνια διωγμένοι απ’ τις όμορφες και αλησμόνητες πατρίδες», ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Αιολικών Μελετών υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey