Ενώ ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο Φουσκωτό & ξεκινούν στο πάρκο Παράδεισος

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Δημάρχου στα Πάμφιλα Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Δημάρχου στα Πάμφιλα Φωτογραφία Γραφείο Τύπου Δήμου Μυτιλήνης

Δημιουργία στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με αυτισμό στα Πάμφιλα

21/01/2025 - 10:34 Ενημερώθηκε 21/01/2025 - 10:50

Ολοκληρώνονται, στα Πάμφιλα, οι εργασίες αντικατάστασης αθλητικού δαπέδου, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο Πάρκο «Παράδεισος» προϋπολογισμού 479.429,82 ευρώ και δρομολογείται η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με αυτισμό.

Τα Πάμφιλα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφα τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, όπου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αντώνη Αντωνέλλο πραγματοποίησαν αυτοψία σε τρία σημεία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται παρεμβάσεις του Δήμου.

Το Κλειστό Γήπεδο

Στο κλειστό γήπεδο (μπαλόνι), παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Σωκράτη Γιακουμή επιθεώρησαν τις εργασίες αντικατάστασης αθλητικού δαπέδου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, το οποίο πρόκειται να παραχωρηθεί για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με αυτισμό. Παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Νίκου Σπανού, καθώς και της Προέδρου Αναστασίας Σκούρτσου και μελών της Διοίκησης του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό «ΣΥΝ-εξέλιξη» συζητήθηκε το πλάνο των επόμενων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου δημιουργίας της ΣΥΔ.

Ανάπλαση στο πάρκο Παράδεισος

Τέλος, ο κ. Χριστόφας και ο κ. Αντωνέλλος επισκέφτηκαν το πάρκο «Παράδεισος» Παμφίλων, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης - διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου συνολικού προϋπολογισμού 479.429,82 ευρώ με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο». Παρουσία μελών του τοπικού Συμβουλίου, του επιβλέποντος Μηχανικού του Δήμου Χρήστου Καλαφάτη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία αμφιθεάτρου για υπαίθριες εκδηλώσεις, την κατασκευή πλακοστρώσεων, πέργκολας, παρτεριών, ραμπών για ΑμεΑ και χώρου στάθμευσης, την τοποθέτηση εξοπλισμού, ηλεκτροφωτισμού, καθώς επίσης και μετατροπής υφιστάμενου κτιρίου σε κυλικείο.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey