Τζιμής: Σημαντική, ήταν η αρωγή Αθανασίου

O αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής O αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Ασφαλτόστρωση-τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων στις Δ.Ε. Πλωμαρίου και Ευεργέτουλα

24/08/2022 - 13:30

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020»,  θα προβεί,  εντός των αμέσως επόμενων ημερών, στην έγκριση χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 993.496  €,  της ασφαλτόστρωσης-τσιμεντόστρωσης αγροτικών δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Πλωμαρίου και Ευεργέτουλα. Για την κατάθεση των προτάσεων συνεργάστηκε ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης με τους Αντιδημάρχους Προγραμματισμού, Στρατή  Τζιμή, και   Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Φραντζέσκο.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις (τσιμεντόστρωση- ασφαλτόστρωση) στο υφιστάμενο πλάτος των δρόμων  με τις απαιτούμενες μηκοτομικές διορθώσεις, όπου απαιτείται,  στις  γεωργικές περιοχές  και στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Εργασίες στο Πλωμάρι

Οι εργασίες που αναμένεται να γίνουν στο Πλωμάρι είναι προϋπολογισμού 499.996€ και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε τρία τμήματα. Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται στη περιοχή Πλωμάρι-Μηλιές θα γίνει τσιμεντόστρωση σε 9 τμήματα συνολικού μήκους 1.671 μ. τα  ενδιάμεσα τμήματα είναι ήδη τσιμεντοστρωμένα από άλλες εργολαβίες και θα συνδεθούν με τα νέα, ώστε να αποτελούν ενιαίο σύνολο ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Η περιοχή Κουρνέλα – Σελάδι θα ασφαλτοστρωθεί σε μήκος 1357 μ. σε όλο το μήκος του δρόμου . Στην περιοχή Πάτος Ευαγγελίστρια (333μ) Αγριοποτάμι (639μ) θα γίνει τσιμεντόστρωση συνολικού μήκους 973μ.ουσιαστικά πρόκειται για οδό που αποτελείται από δυο τμήματα που χωρίζονται από τσιμεντοστρωμένη αγροτική οδό .

Τα παραπάνω  έργα, αναμένεται να διευκολύνουν  την προσέγγιση στους φυσικούς βοσκότοπους, κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

Εργασίες στον Ευεργέτουλα

Οι εργασίες που αναμένεται να γίνουν στο Πλωμάρι είναι προϋπολογισμού 493.500€ και περιλαμβάνουν τρία τμήματα. Αναλυτικότερα Κεραμειών-Ιππείου συνολικού μήκους 1.543μ, Συκούντα-Ιππείου συνολικού μήκους 968μ και Κάτω Τρίτους- Μυχούς συνολικού μήκους 1.340μ.

Η βελτίωση των αγροτικών οδών θα επιτευχθεί με χωματουργικές εργασίες, έργα οδοστρωσίας και τσιμεντόστρωσης και κατασκευής διαβάσεων σποραδικά με σωληνωτούς αγωγούς από τσιμεντοσωλήνες εγκιβωτισμένους σε σκυρόδεμα για την πρόσβαση στις ιδιοκτησίες, καθώς εξυπηρετούν πολύ σημαντικό αριθμό καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων της  Δ.Ε. Ευεργέτουλα.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών  Έργων, Στρατής Τζιμής,  δήλωσε «ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου εργάστηκαν με μεγάλη ευσυνειδησία τα υπηρεσιακά στελέχη της  Αγροτικής Ανάπτυξης και του Προγραμματισμού του Δήμου μας. Σημαντική, επίσης,  ήταν η αρωγή του βουλευτή μας και αντιπροέδρου της Βουλής,  κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι προτάσεις μας   για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες πρόκειται  να εξετασθούν- εγκριθούν  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το επόμενο διάστημα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey